Uitgelekt politie-onderzoek: 'Cryptoqueen is in 2018 vermoord'

Uitgelekt politie-onderzoek: 'Cryptoqueen is in 2018 vermoord'

Ruja Ignatova, ook bekend als Cryptoqueen, zou al in 2018 vermoord zijn en gedumpt in de Ionische Zee. Dat stellen Bulgaarse onderzoekers, zo meldt nieuwsmedium Bird. Zij hebben documenten van een vermoorde Bulgaarse rechercheur ingezien waarin dit scenario staat.

Ignatova is de grote vis achter de OneCoin-zwendel, waarbij naar schatting voor 5 miljard dollar van beleggers in rook is opgegaan. Ze is voortvluchtig sinds 2017 en staat op alle internationale opsporingslijsten, van zowel Europol als de FBI. Deze Amerikaanse politiedienst heeft 100.000 dollar op haar hoofd gezet voor een gouden tip.

Het is nog steeds een gerucht, want de Cryptoqueen of haar lichaam is nog steeds niet gevonden.

De Bird-verslaggevers Dimitar Stoyanov en Atanas Tchobanov hebben hun verhaal op 17 februari gepubliceerd. Uit de politiedocumenten blijkt dat ze is vermoord op een luxe jacht van een drugsbaron. Volgens het politierapport zou haar moordenaar een eigen medewerker van haar zijn geweest.

Het lichaam van Ignatova zou zijn gedumpt in de Ionische Zee, dat ligt ten zuiden van de Adriatische Zee tussen Italië en Griekenland. Of dit scenario klopt, valt te bezien. De bron waar de politie zich op baseerde, zou op moment van het verhoor dronken zijn geweest.

De timing van de onthullende artikel is in ieder geval opvallend, want afgelopen is de ex van Ignatova, Gilbert Armenta, veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf vanwege zijn rol in de OneCoin-zwendel.

Stel dat de Cryptoqueen nog in leven is, dan wordt ze aangeklaagd wegens diverse vormen van fraude, wat eindigt in waarschijnlijk een levenslange celstraf.

Lees meer over:
misdaad

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties