BXB Capital lanceert in juli een handelsfonds dat zich specifiek richt op bitcoin

BXB Capital, een crypto hedgefonds, lanceert in juli een handelsfonds dat zich specifiek richt op bitcoin. Medeoprichters J.J. Petersen en Alex Friedberg, voormalige medeoprichters van Binance Korea, hebben al 400 bitcoin (ongeveer $10 miljoen) aan toezeggingen ontvangen en streven ernaar om maximaal 1.000 bitcoin (bijna $27 miljoen) op te halen. Het fonds zal kapitaal uitsluitend naar bitcoin sluizen, uitsluitend in bitcoin handelen en rendementen in bitcoin bieden. Dat meldt The Block.

Volgens Petersen krijgen beleggers exposure aan bitcoin zonder betrokken te raken bij leenconstructies. De opbrengsten worden dus uitgekeerd in bitcoin en niet in dollars en euro’s.

BXB Capital is oorspronkelijk opgericht in 2017 als een handelsfirma, puur gericht om geld te verdienen met arbitrage, het benutten van het koersverschil tussen de bitcoin prijs in Zuid-Korea en elders. Na verloop van tijd heeft het bedrijf zijn activiteiten uitgebreid om verschillende opportunistische handelsstrategieën te omvatten. Petersen en Friedberg hebben ook de door de Zuid-Koreaanse won gedekte stablecoin KRWb gelanceerd onder hun bedrijf BxB Inc., dat later is overgenomen door Binance en is opgenomen in een joint venture voor de lancering van Binance’s stablecoin BKRW en Binance Korea. Binance Korea is echter minder dan een jaar na de lancering gesloten vanwege liquiditeits- en transactievolumeproblemen.

De lancering van dit nieuwe fonds valt samen met een kwakkelende markt, terwijl bitcoin eerder dit jaar mooie stijgingen liet zien. Tether, de uitgever van de grootste stablecoin USDT, heeft onlangs aangekondigd dat het een deel van zijn winst in bitcoin zal investeren, waarbij het zich afwendt van Amerikaanse staatsobligaties en zich richt op cryptocurrency’s.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfonds

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...