Bybit moet reorganiseren door aanhoudende bearmarkt

Bybit moet reorganiseren door aanhoudende bearmarkt

Cryptobeurs Bybit moet mensen gaan ontslaan vanwege de aanhoudende malaise op de cryptomarkt. Dat maakt CEO en medeoprichter Ben Zhou van de beurs uit Singapore bekend op Twitter.

De problemen zijn verergerd door het FTX-drama: mensen hebben minder vertrouwen om in crypto's te beleggen en ermee te speculeren. Dat is slecht nieuws voor beurzen die als tussenpersoon afhankelijk zijn van handelscommissies.

Volgens Zhou wordt er in het gehele personeelsbestand gesneden. Hij belooft dat dit proces zo 'soepel mogelijk gaat verlopen'. Bybit, waar je spot kunt kopen maar ook kunt speculeren met doorlopende futures (swaps), is niet de enige die moet bezuinigen. Afgelopen week moest ook Kraken een ontslagronde bekendmaken. Daar moet maar liefst 30% van het personeel naar huis. Ook exchanges zoals Coinbase, Bitso en Blockchain.com hebben soortgelijke plannen bekendgemaakt.

Het is dan ook een veelbewogen jaar geweest, dat begon in mei met de implosie van Luna en het Terra ecosysteem, cryptohandelshuis Three Arrows Capital en de afgebrande cryptovloot FTX en zusterbedrijf Alameda Research.

Spekkoper lijkt momenteel Binance, dat steeds meer handelsvolume opslokt in de markt, zowel qua spots als andere beleggingsinstrumenten.

Bybit was een snel opkomende uitdager van Binance, maar moet nu zijn strepen tellen. In juni was er al sprake van een bezuinigingsronde en nu volgt deze tweede besparingsronde.

Lees meer over:
Bitcoin beurs exchange

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties