Bybit moet reorganiseren door aanhoudende bearmarkt

Cryptobeurs Bybit moet mensen gaan ontslaan vanwege de aanhoudende malaise op de cryptomarkt. Dat maakt CEO en medeoprichter Ben Zhou van de beurs uit Singapore bekend op Twitter.

De problemen zijn verergerd door het FTX-drama: mensen hebben minder vertrouwen om in crypto's te beleggen en ermee te speculeren. Dat is slecht nieuws voor beurzen die als tussenpersoon afhankelijk zijn van handelscommissies.

Volgens Zhou wordt er in het gehele personeelsbestand gesneden. Hij belooft dat dit proces zo 'soepel mogelijk gaat verlopen'. Bybit, waar je spot kunt kopen maar ook kunt speculeren met doorlopende futures (swaps), is niet de enige die moet bezuinigen. Afgelopen week moest ook Kraken een ontslagronde bekendmaken. Daar moet maar liefst 30% van het personeel naar huis. Ook exchanges zoals Coinbase, Bitso en Blockchain.com hebben soortgelijke plannen bekendgemaakt.

Het is dan ook een veelbewogen jaar geweest, dat begon in mei met de implosie van Luna en het Terra ecosysteem, cryptohandelshuis Three Arrows Capital en de afgebrande cryptovloot FTX en zusterbedrijf Alameda Research.

Spekkoper lijkt momenteel Binance, dat steeds meer handelsvolume opslokt in de markt, zowel qua spots als andere beleggingsinstrumenten.

Bybit was een snel opkomende uitdager van Binance, maar moet nu zijn strepen tellen. In juni was er al sprake van een bezuinigingsronde en nu volgt deze tweede besparingsronde.

Lees meer over:
beursBitcoin nieuwsexchange

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...