Cash App van Square boekt recordomzet van 2 miljard dollar met bitcoin in eerste kwartaal

Block, het fintechbedrijf van Twitter-oprichter Jack Dorsey, rapporteert een verbluffende omzet van 2,16 miljard dollar met bitcoin over het eerste kwartaal van 2023.

Block meldt aan zijn aandeelhouders dat zijn bitcoinomzet met 18% is gestegen ten opzichte van 1,83 miljard dollar in Q4 van 2022 en met 25% ten opzichte van Q1 2022.

De totale winst van Cash App bereikte meer dan 931 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2023, een stijging van 49% ten opzichte van het jaar ervoor. Opvallend is dat de winst van Cash App verbleekt in vergelijking met de brutowinst van het bedrijf, die uitkwam op 1,71 miljard dollar. Block is ook eigenaar van de populaire zakelijke betalingsdienst Square, die een lichte (3,8%) daling van de winst rapporteerde ten opzichte van het vierde kwartaal van 2022.

Volgens het bedrijf zijn de miljardenomzetten met bitcoin gedreven door “een toename van de hoeveelheid bitcoin die aan klanten zijn verkocht”, maar zijn deze “gedeeltelijk gecorrigeerd” door een daling van de bitcoinprijs, vergeleken met dezelfde periode in 2022.

Het fintechbedrijf rapporteert ook een winst per aandeel van 40 cent, wat beter was dan de verwachtingen van analisten van 35 cent per aandeel met 14%, terwijl de omzet in het eerste kwartaal met 26% steeg ten opzichte van het jaar ervoor.

Volgens Block-CEO Jack Dorsey kan zowel kunstmatige intelligentie als “open protocollen” het bedrijf helpen om proactief te reageren op de “significante verschuivingen” in het wereldwijde financiële systeem. Hij noemt de recente bankfaillissementen in de Verenigde Staten en dedollarisatie als de belangrijkste boosdoeners.

De aandelenmarkt reageert positief op de resultaten van Block. De aandelenkoers van het fintechbedrijf is kort na sluitingstijd donderdag met 5% gestegen tot $63,50, om vervolgens terug te zakken tot een winst van 2,5% op moment van schrijven.

Lees meer over:
cash app

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...