Cboe verklapt lanceringsdatum van Ethereum ETF met deze datum

4765 totale weergaven
Ethereum ETF

De Cboe Exchange heeft bevestigd dat de spot Ethereum ETF producten op 23 juli zullen beginnen met handelen. Nate Geraci, President van ETF Store, benadrukte de belangrijke stap van Cboe. “Het is bijna zover,” zei hij. Verschillende grote bedrijven, zoals Fidelity Investments, Franklin Templeton, Invesco, 21Shares en VanEck, hebben allemaal hun spot Ethereum ETF klaar staan om te beginnen op 23 juli. Dit betekent dat er veel vertrouwen is dat de SEC (Securities and Exchange Commission) de goedkeuring snel zal geven.

Ethereum ETF bijna klaar voor handel

Bedrijven zoals BlackRock, Franklin, Bitwise, Invesco, Grayscale en Fidelity hebben onlangs hun aanvraagformulieren bijgewerkt. Ze zijn klaar om hun Ethereum ETFs te lanceren. Een belangrijk onderdeel van deze formulieren is de management fee, wat aangeeft dat ze bijna klaar zijn voor de handel.

Cboe verklapt dus eigenlijk al dat het volledig is goedgekeurd en volgende week dinsdag live zullen gaan.

Hoge fees voor ETH ETF

BlackRock heeft de sponsor fee voor zijn Ethereum ETF vastgesteld op 0,25 %, wat 31 % hoger is dan de 0,19 % fee van Franklin Templeton. BlackRock heeft ook aangegeven dat het mogelijk een deel of de hele fee tijdelijk kan kwijtschelden. Deze fees worden dagelijks berekend, jaarlijks aangepast en elk kwartaal betaald.

Bitwise heeft een fee van 0,20 % aangekondigd met een korting voor de eerste zes maanden voor de eerste $ 500 miljoen aan activa. VanEck zal zijn fees volledig kwijtschelden tot 2025 of tot de activa $ 1,5 miljard bereiken. 21Shares wil een fee van 0,21 % voor zijn Ethereum ETF.

De meeste bedrijven hebben fees tussen 0,19 % en 0,25 %. Grayscale heeft echter veel discussie veroorzaakt door een fee van 2,5 % in te stellen, tien keer hoger dan de anderen. Geraci heeft Grayscale bekritiseerd voor het kiezen van korte termijn winst in plaats van een lange termijn strategie. Grayscale probeert deze hoge fee echter te compenseren door slechts 0,15 % te rekenen voor zijn Grayscale Ethereum Mini Trust ETF.

Lees meer over:
Ethereum ETF

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...