Celsius hoopt meer dan 70% terug te betalen aan klanten

Klanten van Celsius kunnen 72,5% van hun crypto terugkrijgen, zegt de faillissementsrechter Als ze akkoord gaan met de deal, kunnen Celsius-klanten geen rechtszaken aanspannen of andere claims of acties ondernemen.

Celsius was een platform en dienstverlener waar je hoge rentes kon vangen op bitcoin en met name andere tokens. In 2022 implodeerde Celsius, met grote gevolgen voor bestaande klanten en investeerders.

Een faillissementsrechter die de zaak behandelt heeft een schikking goedgekeurd voor 72,5%. Dat zouden schuldeisers terug kunnen krijgen. Volgens de overeenkomst mogen de eisers geen “rechtszaken aanspannen of andere claims of acties ondernemen” en blijven de digitale activa die niet onder de schikking vallen onder controle van de schuldenaren van Celsius.

De uitbetaling vindt in tweede delen plaats dit jaar.

De schikking tussen de commissie van niet-bevoorrechte schuldeisers, de schuldenaren van Celsius en een ad-hocgroep van klanten was de laatste ontwikkeling in de zaak van het leenplatform sinds het in juli 'Chapter 11' aanvroeg. Dat is een soort faillissement bescherming waarin bij het proces wordt gekeken of en hoe een bedrijf nog een (door)start kan maken. Een belangrijke stap is dan een akkoord met schuldeisers. In dit geval keurt de rechter het voorstel goed.

Deze deal is dus niet verplicht. Klanten en andere schuldeisers kunnen er ook voor kiezen op een andere manier (nog meer) van hun geld terug te krijgen. De vraag is echter hoeveel er nog te halen is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...