Celsius start deels met opnames voor gedupeerde klanten

Kredietverstrekker Celsius Network heeft aangekondigd dat ze de opnames van bepaalde klanten weer zullen toestaan. Dit is een positief teken nadat het bedrijf vorig jaar in juni de opnames stopzette.

Er werd gewezen naar 'extreme marktomstandigheden'. Wat zoveel betekent als een combinatie van omvallende bedrijven, dalende koersen, slecht marktsentiment én twijfelachtige bedrijfsvoering.

In een eerdere blogpost heeft Celsius aangegeven dat klanten die in aanmerking komen, al hun geld tot een bepaald maximum bedrag kunnen opnemen.

In januari kreeg Celsius goedkeuring om bepaalde opnames te verwerken op basis van verschillende Amerikaanse gerechtelijke bevelen. In februari publiceerde Celsius een lijst van namen van gebruikers die activa konden opnemen die op het platform vastzaten. Het bedrijf beweerde toen dat het toestemming had van de Amerikaanse faillissementsrechtbank in het zuidelijke district van New York om 94% van de activa van elke gebruiker te verdelen.

Om in aanmerking te komen voor opnames moeten transfers minder dan $7.575 zijn op het moment dat ze oorspronkelijk werden gemaakt, aldus het document van februari. Daarnaast moesten gebruikers genoeg activa op het platform hebben om eventuele opnamekosten te dekken.

Celsius Network bevroor in juni 2022 de opnames vanwege extreme marktomstandigheden. Een maand later vroeg het bedrijf faillissementsbescherming aan onder hoofdstuk 11, omdat het worstelde met liquiditeitsproblemen. Het bedrijf werd getroffen door de crypto-winter, waarbij in enkele maanden miljarden uit de cryptomarkt werden gewist en verschillende prominente bedrijven, zoals stablecoin-uitgever Terra, instortten.

Het opheffen van de opnamebeperkingen is een positieve ontwikkeling. Het is de vraag of het grootste gedeelte van de gedupeerden hun geld uiteindelijk terug kunnen krijgen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...