Celsius neemt extra adviseurs aan om te praten over faillissement

Celsius neemt extra adviseurs aan om te praten over faillissement

Celsius heeft aan aantal adviseurs gevonden om te helpen bij het afhandelen van een mogelijk faillissement.

De Wall Street Journal zit scherp op dit verhaal. Eerder deelde de Amerikaanse krant ook al de geruchten over de zoektocht naar hulp bij het afhandelen van de grote problemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met Celsius kon je op allerlei manieren geld verdienen met je bitcoin. Dat was althans de belofte. Met verschillende renteproducten ontvang je beloningen in de vorm van rente uitgekeerd in crypto's. Recentelijk werden opnames echter stopgezet. Er zit een grote kink in de kabel en Celsius kan hun klanten niet uitbetalen. Klanten kunnen géén geld meer opnemen.

In de praktijk moet een team van advocaten de geldverstrekker helpen om de zaken financieel goed te regelen. De gemiddelde klant zal weinig van zijn geld terugzien. Normaal gesproken duurt de afhandeling van dit soort zaken een aantal jaar.

Partijen als concurrent Nexo en Goldman Sachs toonde al interesse in de inboedel. Laatstgenoemde grootbank wil in totaal $2 miljard ophalen. Celsius had in mei van 2022 nog meer dan $8 miljard aan fondsen uitstaan. Het vermogen zou zo'n $`12 miljard zijn geweest. Inmiddels liggen die bedragen natuurlijk een stuk lager.

Een ander saillant detail: Celsius haalde in 2021 nog ruim $750 miljoen op tijdens een investeringsronde. Een groot Canadees pensioenfonds behoorde tot een van de grootste investeerders.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties