Centrale bank van Rusland roept op tot algeheel verbod op bitcoin

De Russische centrale bank roept op tot een algeheel verbod op bitcoin (BTC). In een uitgebreid rapport genaamd ‘Cryptocurrency’s: trends, risico’s en maatregelen’ legt de bank hun visie uit op de wereld van cryptocurrency.

Zoals verwacht is de organisatie niet bepaald positief over de ontwikkeling van een nieuw soort geld. De Bank van Rusland waarschuwt voor de speculatieve aspecten van de industrie. Volgens hen is dit een groot gevaar voor de financiële stabiliteit van de Russen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Algeheel verbod

Een algeheel verbod moet er voor zorgen dat Russen niet meer gemakkelijk hun geld (roebels of dollars) kunnen inruilen voor bitcoin of een token. Commerciële banken en andere financiële instellingen mogen deze transacties dan niet faciliteren.

Naast de handel richt de Russische centrale bank haar pijlen op bitcoin mining. De bank maakt zich zorgen over het energieverbruik.

Volgens de laatste cijfers is Rusland de nummer 3 op de lijst van populairste landen voor miners. . Het is qua oppervlakte het grootste land ter wereld en er zijn veel (ongebruikte) energiebronnen te vinden. Als het aan de schrijvers van het rapport ligt wordt daar echter geen gebruik van gemaakt door miners.

Dit is zeker niet het eerste negatieve geluid vanuit de Bank van Rusland, en waarschijnlijk ook niet de laatste. Op dit moment is het bezit van bitcoin legaal, maar betalen met BTC is niet toegestaan in Rusland.

Het hele rapport is hier te lezen. Het is in het Russisch, dus Google Translate is aan te raden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...