CEO Binance: instorten Terra en Celsius hoort gewoon bij marktcyclus

De CEO van de grootste cyptobeurs ter wereld zegt in een interview met Bloomberg dat het instorten van partijen als Terra en Celsius bij deze fase van een marktcyclus hoort. De cryptomarkt presteert naar verwachting, vindt hij.

Omvallende bedrijven horen er ook bij

De mede-oprichter en CEO van Binance, Changpeng Zhao, zegt dat cryptovaluta zich gedragen, zoals je zou verwachten onder deze marktomstandigheden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens een interview met Bloom Markets and Finance zegt hij: “Ik denk dat het vrij normaal is dat markten op en neer bewegen. Het zijn gewone marktfluctuaties. We zien dit ook in aandelenmarkten, Netflix is ook 70+% onderuit gegaan, dus het hoort bij normaal gedrag in een markt.”

Changpeng Zhao (‘CZ’) zegt verder dat de ineenstorting van Terra en Celsius wellicht meer impact had dat verwacht, maar dat grote mislukkingen wel te verwachten zijn na lange bullmarkten.

“Om heel eerlijk te zijn, zou ik niet willen zeggen dat het gezonde correcties zijn,” zegt CZ over het instorten van Terra en Celsius. “We hoopten uiteraard dat de schaal waarop dit gebeurt veel kleiner zou zijn.. maar dit is nu eenmaal hoe sectoren werken. Maar soms zijn mislukkingen nogal significant en lijden veel mensen pijn,” zegt CZ.

Binance blijft wel groeien

“We hadden het heel graag willen vermijden, maar als je een bullmarkt hebt, stromen een heleboel mensen in, een heleboel mensen zijn hier voor kortetermijngeld, een heleboel mensen zijn niet heel goed in risicobeheersing in de uitvoering en die lui worden er uit gespoeld tijdens de daaropvolgende bearcyclus,” voegt hij eraan toe.

CZ en Binance behoren zelf voorlopig nog niet tot “die lui”. Binance heeft nog steeds 2.000 vacatures openstaan. De beurs ziet de huidige marktomstandigheden als een kans om aan goed personeel te komen.

“We blijven ons team uitbreiden, zoals gepland en beschouwen deze tijden als een kans om toegang te krijgen tot de grootste talenten van de sector,” zei CZ eerder. Een uitspraak die de keurige vertaling is van deze tweet.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws