Marktleider Binance is geregistreerd in deze Europese landen, wanneer volgt Nederland?

Marktleider Binance is geregistreerd in deze Europese landen, wanneer volgt Nederland?

Binance heeft zich in diverse Europese landen nu geregistreerd als aanbieder van cryptomunten en - diensten. Wanneer volgt Nederland?

De crypto exchange, wereldwijd marktleider op het gebied van bitcoin - en cryptohandel, moet zich in elk land apart laten registreren. In Europa bestaat er niet één loket waar je als dienstverlener terecht kan om te voldoen aan onder meer de AMLD5, de Europese richtlijn om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan. De club van CEO Changpeng Zhao zit echter niet stil, het rijgt de registraties en licenties in Europa aan elkaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Italië

Binance is afgelopen week officieel goedgekeurd als financieel dienstverlener in Italië. Om precies te zijn gaat het om een registratie bij de lokale toezichthouder als cryptocurrency serviceprovider.

De Organismo Agenti e Mediatori (OAM) laat op haar website weten dat Binance Italy vanaf nu onder hun toezicht valt. Binance mag in de praktijk nu officieel hun diensten aanbieden aan Italianen.

Frankrijk

Binance is geregistreerd als cryptodienstverlener in Frankrijk. Een primeur, want Frankrijk is daarmee het eerste land dat Binance de goedkeuring geeft.

Het nieuws is te vinden op de website van de financiële waakhond van het land. Binance is veruit de grootste cryptobeurs ter wereld qua volume. De afgelopen jaren zijn zij druk bezig met het voldoen aan (lokale) regels. In Frankrijk is dat blijkbaar gelukt.

En Nederland dan?

En naast Nederland lopen er momenteel aanvragen in de volgende landen: Duitsland, Zwitserland, Zweden, Spanje, Portugal en Oostenrijk. Het is nog ongewis of Binance een Europees hoofdkantoor gaat openen. Parijs heeft goede papieren, maar er lopen ook gesprekken in Ierland.

Doordat Binance nog géén officiële registratie in Nederland heeft, is betalingsverkeer via iDeal voorlopig opgeschort voor bepaalde tijd.

Binance heeft twee registraties bij de Kamer van Koophandel met als vestigingsadres de Joop Geesinkweg 901 in Amsterdam Zuid Oost.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
DNB Nederland Binance

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties