Marktleider Binance is geregistreerd in deze Europese landen, wanneer volgt Nederland?

Binance heeft zich in diverse Europese landen nu geregistreerd als aanbieder van cryptomunten en – diensten. Wanneer volgt Nederland?

De crypto exchange, wereldwijd marktleider op het gebied van bitcoin – en cryptohandel, moet zich in elk land apart laten registreren. In Europa bestaat er niet één loket waar je als dienstverlener terecht kan om te voldoen aan onder meer de AMLD5, de Europese richtlijn om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan. De club van CEO Changpeng Zhao zit echter niet stil, het rijgt de registraties en licenties in Europa aan elkaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Italië

Binance
is afgelopen week officieel goedgekeurd als financieel dienstverlener in Italië. Om
precies te zijn gaat het om een registratie bij de lokale toezichthouder
als cryptocurrency serviceprovider.

De Organismo Agenti e Mediatori (OAM) laat op haar website
weten dat Binance Italy vanaf nu onder hun toezicht valt. Binance mag
in de praktijk nu officieel hun diensten aanbieden aan Italianen.

Frankrijk

Binance is geregistreerd als cryptodienstverlener in Frankrijk. Een primeur, want Frankrijk is daarmee het eerste land dat Binance de goedkeuring geeft.

Het nieuws is te vinden op de website
van de financiële waakhond van het land. Binance is veruit de grootste
cryptobeurs ter wereld qua volume. De afgelopen jaren zijn zij druk
bezig met het voldoen aan (lokale) regels. In Frankrijk is dat blijkbaar
gelukt.

En Nederland dan?

En naast Nederland lopen er momenteel aanvragen in de volgende landen: Duitsland, Zwitserland, Zweden, Spanje, Portugal en Oostenrijk. Het is nog ongewis of Binance een Europees hoofdkantoor gaat openen. Parijs heeft goede papieren, maar er lopen ook gesprekken in Ierland.

Doordat Binance nog géén officiële registratie in Nederland heeft, is betalingsverkeer via iDeal voorlopig opgeschort voor bepaalde tijd.

Binance heeft twee registraties bij de Kamer van Koophandel met als vestigingsadres de Joop Geesinkweg 901 in Amsterdam Zuid Oost.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
BinanceDNBNederland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.

2 comments

  1. Ik begon hoopvol te lezen maar werd een teleurstelling. Er staat niets over wanneer Nederland volgt. Kunnen jullie Binance niet om een reactie vragen??
    Voorheen kon je nog geld overmaken via advcash maar dat hebben ze ook geblokkeerd voor Nederland.