CEO Binance sprak president van Centraal-Afrikaanse Republiek

De president van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) heeft met de CEO van cryptobeurs Binance gesproken.

Bitcoin in Afrika

Faustin-Archange Touadéra ontving Changpeng Zhao om bitcoin en andere cryptovaluta te bespreken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het land heeft de wens uitgesproken om bitcoin als wettig betaalmiddel te maken. Daarbij moet ook gezegd worden: het 'bijbehorende' Sango-project dat in de steigers wordt gezet heeft een hoog shitcoin-gehalte.

Desalniettemin krijgt bitcoin her en der wel een plekje. Afgelopen week spraken CZ en de president over de toekomst van cryptovaluta in de CAR.

Er is niet precies bekend wat de conclusies zijn, behalve dat de twee elkaar ontmoet hebben. In een tweet schreef president Touadéra:

“Indrukwekkende bijeenkomst vandaag en een ongelooflijk belangrijke stap voor de toekomst van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Bedankt CZ voor delen van enkele briljante ideeën en de ervaringen van Binance. Echt een opmerkelijk moment!

Onderwijs, investeringen en adoptie in de Centraal-Afrikaanse Republiek en de regio en het Sango-project waren enkele van de onderwerpen van gesprek. Er zitten steeds betere dingen aan te komen.”

Vorige maand sprak CZ ook al met de presidenten van Ivoorkust en Senegal. Helaas werd hier ook de BNB-token in de gesprekken gefietst. De verwachting is dat Binance een educatief programma gaat opstellen.

De Wereldbank heeft intussen al openlijk afstand genomen van het Sango-project. President Touadéra en zijn team hebben al $35 miljoen aan investeringen opgehaald voor het controversiële project. Naar verluidt zal de CAR wel bitcoin gaan aanhouden als dekking of een soortgelijke constructie.

De president weet z'n visie wel te verkopen. Eerde noemde hij bitcoin nog 'de valuta van het universum'.

Ook het IMF uitte haar bezorgdheid over de plannen van de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws