CEO van Ripple: “Gary Gensler’s schrikbewind komt zeer spoedig ten einde”

695 totale weergaven
Brad Garlinghouse |

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft in een recent interview gezegd hoe hij verwacht dat ‘Gary Gensler’s schrikbewind zeer spoedig ten einde’ zal komen, wat een nieuw hoofdstuk zou betekenen voor de regulering van digitale activa in de Verenigde Staten. 

Brad Garlinghouse over de komende verkiezingen

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft het in een recent interview gehad over hoe hij de Amerikaanse presidentsverkiezingen voor zich ziet. Hierin heeft hij een vrij neutraal standpunt ingenomen. Eerder lieten wij weten hoe de oprichter van Ripple, Chris Larsen, meer dan $10 miljoen doneerde aan de campagne van Harris, wat het neutrale standpunt van Garlinghouse verklaard.

Tijdens het interview liet Garlinghouse het volgende weten:


“Ik denk dat Gary Gensler’s schrikbewind op de crypto-industrie spoedig ten einde komt.”

‘Maakt het uit welke presidentskandidaat wint?’

Hierna vervolgt de interviewer het gesprek met de vraag, ‘maakt het uit welke presidentskandidaat wint?’, waar Garlinghouse het volgende op te zeggen had:

“Ik heb een neutraal standpunt ingenomen. Voor de crypto-industrie is het duidelijk dat de Republikeinen op een macro-economisch niveau pro-actiever zijn geweest met zeggen dat de industrie duidelijke regulering nodig heeft.”

Echter, hij staat ook achter de aanpak van de Democraten. Zo vervolgt hij:

“De campagne van Harris wil de gebrekkige aanpak van Biden op de crypto-industrie en andere onderdelen van technologie ongedaan maken. Ik ben optimistisch dat we een verandering gaan zien en ik denk dat we dat nodig hebben op een federaal niveau.”

Komt er duidelijkheid voor de crypto-industrie in de VS?

Het lijkt niet uit te maken of Trump of Harris aan de macht komt in de Verenigde Staten, aangezien er in beide gevallen meer duidelijkheid komt voor de crypto-industrie. Trump heeft meerdere malen aangegeven voorstander te zijn van een vrijere aanpak voor de industrie, wat verdere groei kan bevorderen.

Aan de andere kant wil Harris de fouten die haar voormalige baas, Joe Biden, heeft gemaakt ongedaan maken. Hierbij zal waarschijnlijk duidelijkere regelgeving komen, waardoor regulering door handhaving niet meer mogelijk zal zijn. Kortom, de grip die de SEC op het moment op de cryptomarkt heeft, zal binnenkort ten einde komen.

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...