Ripple co-founder doneert $10 mln aan Harris campagne – wat betekent dit voor toekomst crypto?

349 totale weergaven
kamala harris crypto |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn over precies twee weken en dat betekent dat de campagne van kandidaten Trump en Harris in de laatste fase terechtkomt. Hoewel Kamala Harris al meer dan $ 1 miljard aan donaties ontving, komt daar nu nog eens $ 10 miljoen bij vanuit een opvallende naam in de crypto sector. 

Ripple co-founder Chris Larsen heeft deze $ 10 miljoen overmaakt naar ‘Future Forward’, een organisatie die Harris steunt in haar strijd om Amerikaans president te worden.

Ripple co-founder doneert $ 10 miljoen

Larsen heeft vaker donaties gedaan aan politieke kandidaten en zelfs van verschillende partijen. Op dit moment lijkt zijn voorkeur dus uit te gaan naar Harris, wat opvallend is, gezien in de crypto markt er vooral voorstanders lijken te zijn van een nieuwe herkiezing van Donald Trump.

De co-founder van Ripple liet al voordat Joe Biden zich terugtrok in de race al blijken dat hij achter Harris staat. Zo gaf hij de maximale persoonlijke donatie van $ 6600 direct aan Harris in de periode dat ze zich aanbod als de democratische presidentskandidaat.

Later kwam daar nog eens $ 100.000 bij aan het Harris Action Fund en dit is inmiddels opgelopen tot bijna $ 10 miljoen. Hiermee overtreft Harris het totaal aan crypto donaties dat Trump heeft ontvangen.

Ondertussen zijn er veel meer rijke crypto traders die juist donaties doen aan de campagne van Donald Trump, gezien ze geloven dat Trump de markt minder heftig wil reguleren.

Dat uitrekent de co-founder van Ripple investeert is opvallend; het crypto-bedrijf is immers al jaren verwikkeld in een juridische strijd met de SEC. Het zijn juist de democraten die SEC-voorzitter Gary Gensler benoemd hebben en Harris heeft zelfs al aangegeven dat ze hem overweegt als minister van Financiën.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Wat betekent donatie aan Harris voor toekomst crypto?

De donatie aan Harris kan natuurlijk komen vanuit een persoonlijke overtuiging van Larsen. Op crypto gebied is de voorkeur opvallend gezien Harris nog weinig bekend heeft gemaakt over haar plannen met de crypto markt.

Het ligt voor de hand dat Harris de lijn die ingezet is door Biden doorzet, waarbij de SEC een aparte commissie houdt om de crypto markt zo goed mogelijk te reguleren. Echter moet gezegd worden dat er onder Biden geen grote aanpassingen in wetgeving voor de crypto markt zijn geweest.

Trump spreekt veel over crypto, maar ook bij hem blijven specifieke plannen over de crypto markt uit. Wel heeft hij al aangekondigd om SEC-voorzitter Gary Gensler uit zijn functie te ontheven zodra hij verkozen wordt als president.

De toekomst voor de crypto markt blijft dus lastig te voorspellen, maar de steun van Larsen voor Harris doet vermoeden dat er toch plannen zijn vanuit democratische kant om meer ondersteuning te bieden aan de Amerikaanse crypto-ontwikkelaars.

Cryptomunten voor de toekomst

De toekomst voor Ripple blijft spannend, waarbij het in eerste instantie niet uit zal maken wie er president van de Verenigde Staten wordt. Op dit moment loopt er een hoger beroep in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC en die zal ook na de verkiezingen nog even duren.

De komende maanden kunnen cruciaal zijn voor je portfolio, gezien de markt momenteel nog altijd hoog staat, maar er ook nog een flinke bull run mogelijk is. Hieronder vind je enkele nieuwe cryptomunten die goed kunnen gaan presteren dit najaar.

Pepe Unchained – Succesvolle presale blijft op hoog tempo geld ophalen

Het Pepe Unchained project heeft een zeer succesvolle presale waarbij er al meer dan $ 21,5 miljoen opgehaald is en er op hoog tempo investeerders bij blijven komen. Met Pepe Unchained komt er een nieuwe meme coin op de markt met een eigen layer-2 blockchain.

Deze layer-2 blockchain is ontwikkeld bovenop Ethereum, maar kan transacties sneller en goedkoper verwerken dan veel andere meme coins. Daarnaast is het voor ontwikkelaars mogelijk om bovenop deze blockchain hun eigen applicaties te ontwikkelen.

Aan het eind van de presale zal de blockchain officieel in gebruik genomen worden, en wordt ook direct een decentrale exchange gelanceerd. De token is dan te verhandelen via deze eigen exchange, maar zal ook zo snel mogelijk gelist worden bij andere exchanges.

Gezien de grote interesse in het project tijdens de crypto presale, kan deze ook op veel interesse rekenen als de token uitgebracht wordt. Dit kan de prijs direct flink doen stijgen, gezien de huidige marktwaarde van enkele tientallen miljoenen nog niets is in vergelijking met de grote jongens in de meme coin sector.

Flockerz – Sterke nieuwe community coin

Flockerz is ook een nieuwe meme coin die met unieke technologie komt om een sterke community op te bouwen die voor langere tijd achter de coin blijft staan. Het project komt namelijk met de FlockTopia DAO, een online-organisatie waarin elke $FLOCK holder mee kan beslissen over voorstellen die gedaan worden voor de ontwikkeling van het project.

Het unieke aan Flockerz is dat deze DAO uitgerust is met een Vote-to-Earn mechanisme, zodat iedereen die mee stemt daarvoor als beloning $FLOCK tokens ontvangt. Dit zorgt voor een betrokken community die actief bij blijft dragen aan de ontwikkeling van Flockerz.

Flockerz ($FLOCK) Presale

De token is nu verkrijgbaar in een presale zodat je alvast tegen een voordelig tarief in kan stappen bij de cryptomunt. Deze presale kun je vinden op de website van Flockerz, via de onderstaande knop. In de presale ruil je gemakkelijk ETH, USDT of BNB om voor de $FLOCK tokens.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...