Bitcoin-bedrijf NYDIG haalt financieel directeur weg bij grootste hedgefonds

NYDIG heeft een grote naam aangetrokken als nieuwe financieel directeur. De Amerikaanse specialist op het gebied van bitcoin handel en custody verwelkomt John Dalby als CFO. Het is een pikante overstap, want Dalby was voorheen werkzaam als CFO van Bridgewater Associates. Dat is het grootste hedgefonds van de wereld.

De bitcoin industrie groeit. En bij die groei horen ook topsalarissen voor dit soort posities en bedrijven. NYDIG is voor Dalby interessanter dan een groot hedgefonds, en dat is opvallend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Overstap naar Bitcoin bedrijf

Dalby heeft zich aangesloten bij NYDIG omdat het bedrijf een snelle groei doormaakt, zo blijkt uit een persbericht. NYDIG heeft onlangs meer dan $300 miljoen opgehaald bij een groep strategische partners, waaronder Morgan Stanley, New York Life en MassMutual.

Daarnaast lanceerden ze onlangs ook een 'Insurance Solutions' waarmee ze diensten Bitcoin-gerelateerde diensten bieden aan de verzekeringssector.

Het is niet een superbekende naam, maar NYDIG heeft een flinke staat van dienst. Het is namelijk een dochteronderneming van Stone Ridge, een vermogensbeheerder van $10 miljard. De naam staat voor New York Digital Investment Group en voorzitter Ross Stevens liet in februari voor het eerst écht van zich horen in een superpopulair gesprek met Michal Saylor.

Potentie

Dalby werkte voorheen dus voor Bridgewater Associates, een hedgefonds dat zo'n vijftig jaar geleden werd opgericht door de legendarische investeerder Ray Dalio. Het is echter veelzeggend: Dalby laat het miljardenmagnaat achter zich en kiest voor NYDIG.

"De groei van NYDIG is ongelooflijk. Elke dag leren meer industrieën over het potentieel van Bitcoin en zoeken meer klanten manieren om er veilig toegang toe te krijgen. Persoonlijk deel ik de visie van NYDIG om economische empowerment voor iedereen te stimuleren, via Bitcoin. Ik kijk er reikhalzend naar uit om mijn steentje bij te dragen om NYDIG te helpen aan innovatieve oplossingen voor instellingen en individuen."

Het zal voor Ray Dalio extra pijnlijk zijn. Hij liet zich de laatste maanden vooral negatief uit over de cryptomunt. Hij speculeerde vorige maand nog over een potentieel verbod.

NYDIG timmert intussen hard aan de weg. Eerder deze week maakten ze bekend dat ze samen met fintech-bedrijf FIS hun diensten gaan integreren bij Amerikaanse banken. Zo krijgen alle klanten van deze banken toegang tot bitcoin als investering.

Ook gaan ze fungeren als custodial van de ETF van Skyridge, mocht die worden goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
NYDIG