Chainalysis gaat bitcoin (BTC) sparen

Chainalysis gaat een onbekend deel van haar cash omwisselen voor bitcoin. Daarmee neemt het volgende bedrijf het digitale goud op als treasury.

Dat maakt het blockchainanalysebedrijf bekend via een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Chainalysis spaart nu ook bitcoin

Ze kopen de bitcoin in via de brokers van NYDIG, een collectief van bitcoin specialisten en fondsmanagers die bedrijven willen ‘orangepillen’.

Pioniers zijn bedrijven zoals MicroStrategy, Square en ook Tesla hebben een deel van hun kasmiddelen omgewisseld voor het digitale goud.

De automaker staat zelfs 1 miljard dollar virtueel op winst vanwege haar aankoop eerder dit jaar.

Chainalysis heeft recent nog 300 miljoen dollar aan investeringen opgehaald in een zogenaamde Serie E financieringsronde. De waarde van de onderneming, die werkt voor overheden en opsporingseenheden, wordt geschat op 4,2 miljard dollar.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsinvestering

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...