MicroStrategy houdt meer Bitcoin aan dan 80% van S&P500 bedrijven aan dollars hebben

Het aantal bitcoin dat MicroStrategy aanhoudt als spaargeld, is meer waard dan wat de meeste S&P 500-bedrijven überhaupt aan geld aanhouden.

Dollars of toch Bitcoin in kas?

Het aan de Nasdaq beursgenoteerde bedrijf kocht onlangs nog maar eens 5.050 bitcoin op. Daarmee hebben ze opnieuw $242,9 miljoen van hun dollars omgezet naar bitcoin. Door de aankoop hebben ze nu 114.042 BTC ter waarde van bijna $5,3 miljard op de balans staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat blijkt hoger te zijn dan wat 80% van de niet-financiële S&P 500-bedrijven in kas heeft, volgens data die Bloomberg heeft verzameld.

Saylor heeft het al vaak uitgelegd: hij ziet Bitcoin als strategie voor zijn bedrijf als bescherming tegen de (mogelijke) devaluatie van de Amerikaanse dollar.

Aan de andere kant bleven bedrijven met een lagere risicobereidheid hun kasposities (in dollars) juist vergroten. In het tweede kwartaal hebben niet-financiële bedrijven op de S&P500 bijvoorbeeld hun treasuries met 12% verhoogd ten opzichte van een jaar geleden.

MicroStrategy houdt meer Bitcoin aan dan 80% van S&P500 bedrijven aan dollars hebben

Sparen en uitgeven

Sommige van die bedrijven, waaronder General Electric, Ford en Boeing, begonnen het geld tijdens het (huidige) derde kwartaal langzaam maar zeker weer uit te geven. In juli hebben niet-financiële bedrijven uit de S&P500 bijvoorbeeld hun dollarreserves met $30 miljard (of 2%) verlaagd ten opzichte van een jaar geleden.

Tegelijkertijd verzamelden bedrijven als Amazon en Alphabet (het moederbedrijf van Google) nog steeds geld, maar veranderden ze weinig aan de totale dollaruitgaven.

De totale hoeveelheid ‘cash’ geld van de Amerikaanse bedrijven daalde wel tot $1.520 miljard. Dit kwam voornamelijk door overnames, hogere uitgekeerde dividenden en het opkopen van eigen aandelen.

Over het algemeen laat de dalende trend van het aantal contanten dat dat beursgenoteerde bedrijven aanhouden zien dat ze zich meer op hun gemak voelen om geld uit te geven.

MSTR geeft blootstelling aan Bitcoin

De aandelen van MicroStrategy zijn de afgelopen 12 maanden met bijna 359% gestegen. In diezelfde periode steeg Bitcoin met 314%. Sommige analisten denken dat MSTR enorm zal dalen als er een ETF komt. Momenteel kopen veel beleggers de aandelen van het techbedrijf op, omdat het indirect blootstelling geeft aan Bitcoin.

MicroStrategy houdt meer Bitcoin aan dan 80% van S&P500 bedrijven aan dollars hebben

Zo heeft de Amplify Transformational Data Sharing ETF, die voor 1,2 miljard dollar aan investeringen beheert, 6,5% van het portfolio toegewezen aan MSTR, nadat ze werden afgewezen voor het Grayscale Bitcoin Trust.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy