Chainalysis ontslaat 15% van personeel

Blockchain analysebedrijf Chainalysis heeft deze week nog eens 15% van zijn personeel moeten ontslaan. Het bedrijf verwijst naar de noodzaak om in de kosten te moeten snijden als gevolg van de aanhoudende bearmarkt.

Bezuinigingen

Op 3 oktober bevestigde Chainalysis tegenover Cointelegraph dat het de moeilijke beslissing had genomen om afscheid te nemen van 15% van zijn werknemers. Omgerekend zou dat neerkomen op ongeveer 135 personen.

Madeleine Kennedy, vicepresident van communicatie, vertelt:

“Hoewel Chainalysis goed gepositioneerd blijft voor succes op de lange termijn als een consistent best presterend softwarebedrijf, zijn we erg gefocust op een efficiënte groei en zijn we vanwege de marktomstandigheden van mening dat het op dit moment noodzakelijk is om onze kosten te verlagen.”

“We blijven ons inzetten voor onze missie om het vertrouwen in blockchains bij overheidsinstanties, financiële instellingen en cryptobedrijven op te bouwen.”

Een woordvoerder van Chainalysis bevestigt dat het bedrijf vóór de laatste ontslagronde ongeveer 900 werknemers had.

Forbes haalt een e-mail van CEO Michael Gronager aan, waarin hij suggereert dat de bezuinigingen voornamelijk zullen plaatsvinden in de takken voor marketing en bedrijfsontwikkeling voor de particuliere sector.

Het is de tweede bezuinigingsronde voor het bedrijf dit jaar. In februari schrapte Chainalysis ongeveer 40 tot 50 banen als onderdeel van een reorganisatie.

Chainalysis analyseert geldstromen op allerlei blockchains en koppelt persoonlijke informatie aan deze metadata. Zo kan het helpen om criminelen op te sporen of simpelweg informatie over jouw (privacy)betaling te delen met derden. Hierdoor heeft het een controversiële naam onder bitcoiners.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChainalysis

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...