Kan de Chang Hard Fork de Cardano koers met 80% laten stijgen?

2061 totale weergaven
chang hard fork cardano

De Cardano koers kan de komende maand grote winsten boeken als we naar het verleden kijken. Volgens een analyse van IntoTheBlock op X bereidt de blockchain zich voor op de Chang Hard Fork. In augustus 2021, tijdens de Alonzo hard fork, steeg de ADA koers van $ 1,35 naar $ 3,10, een stijging van 130%. Maar andere hard forks daarna gaven wisselende resultaten. Wat kunnen we van de volgende hard fork van Cardano verwachten?

Eerdere hard forks van Cardano

De Valentine-upgrade, die op 14 februari 2023 werd gelanceerd, vond plaats tijdens een bearish markt. Dit zorgde voor een bescheiden winst van 16,9% in twee dagen, maar daarna daalde de prijs van $ 0,42 naar $ 0,315, een daling van 28,5% in drie weken.

Dit laat zien dat hard forks niet altijd voor grote prijsstijgingen zorgen. Marktsentiment en details van de upgrade zijn ook belangrijk.

In september 2022 volgde de Vasil hard fork na Alonzo. Dit gaf een prijsstijging van 11,1% in twee dagen voordat de neerwaartse trend weer doorzette. Deze voorbeelden laten zien dat hard forks wel voor korte termijn winsten kunnen zorgen, maar niet altijd voor een lange termijn stijging.

Mogelijke impact van de Chang Hard Fork voor de Cardano koers

Op de wekelijkse grafiek van ADA is een dalende wigpatroon te zien sinds december 2023. De recente doorbraak boven de dalende trendlijn suggereert een mogelijke bullish fase. Technisch gezien kan dit leiden tot een prijsstijging richting $ 0,72-$ 0,78 in de komende maanden, bijna een winst van 80%.

Cardano koers ada

Maar er zijn ook factoren die deze verwachting temperen. Het handelsvolume daalt, wat zorgt voor een neerwaartse trend in de On-Balance Volume (OBV) indicator, wat de bullish verwachtingen ondermijnt. Ondanks stabiele dagelijkse actieve adressen sinds eind april, kan de lage betrokkenheid de verminderde vraag naar ADA verklaren.

Positief is dat de ontwikkelingsactiviteit sinds februari gestaag toeneemt, wat vertrouwen kan geven aan lange termijn houders. Aan de andere kant, een sterke daling van de gemiddelde muntleeftijd, ondanks de doorbraak uit het wigpatroon, wijst op een distributiefase voor Cardano. Dit betekent dat holders aan het verkopen zijn, wat grote winsten van de Chang hard fork kan belemmeren zonder sterke bullish sentimenten.

De 90-daagse Market Value to Realized Value (MVRV) ratio is licht negatief, wat betekent dat de gemiddelde holder in deze periode kleine verliezen lijdt. Over het algemeen geven de huidige cijfers geen sterke koopsignalen of een voortgezet bullish dominantie aan. Een consistente toename van het koopvolume is nodig om de OBV-trend te keren en een significante rally te bereiken.

Lees meer over:
cardano koershard fork

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...