China komt met nieuwe wetten op het gebied van cryptografie

China komt met nieuwe wetten op het gebied van cryptografie

Het permanente comité van het Nationale Volkscongres in China heeft nieuwe regulatie in het leven geroepen op het gebied cryptografie. De nieuwe regels gaan aan in bij de start van 2020, dat meldt de lokale nieuwssite CCTV.

Framework

De nieuwe wetgeving moet de standaarden op het gebied van cryptografie en het management van wachtwoorden in goede banen gaan leiden in het land. Er komt een speciale cryptografie divisie dat leiding en houvast moet geven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze nieuw op te richten divisie moet sturing geven aan cryptografisch werk, richtlijnen creëren en beleid maken in deze industrie.

Regels

Bitcoin wordt niet expliciet genoemd in de nieuwe wetten, maar cryptografie is wel een belangrijk onderdeel van de grootste cryptomunt. Niet voor niets draagt het die naam.

De nieuwe wetten richten zich vooral op het wachtwoordmanagement van de overheid en cryptografie. Het ontwikkelen van nieuwe cryptografie, hash algoritmes en het gebruik ervan valt nu officieel onder het toezicht van de staat.

Voorsorteren

Hiermee creëert China duidelijke regels waar aan moeten worden voldaan als je in het land actief aan de gang wil met cryptografie en bijvoorbeeld het minen van bitcoin. Ook op het gebied van cryptografie gelden straks standaarden.

Het is onduidelijk wat voor effect dit gaat hebben op bitcoiners en miners in China. Maar je kunt er stiekem vanuit gaan dat het regime niet erg enthousiast wordt van een decentraal alternatief op de traditionele valuta.

Tegelijkertijd lijkt het land hiermee zich op te maken voor de lancering van hun eigen digitale valuta. Deze munt. President Xi Jinping gaf gisteren aan vol in te zetten op 'blockchain', daarmee doelde hij waarschijnlijk met name op centrale netwerken en bijvoorbeeld stablecoins.

Bitcoin

Wereldleiders als Jinping zullen het nooit hardop zeggen: maar het lijkt er sterk op dat men bitcoin wil kopiëren met een nieuwe digitale munt. De geplande digitale valuta is echter totaal niet te vergelijken met de grootste cryptomunt.

Het mist een aantal belangrijke aspecten: het is geen open netwerk, niet grenzeloos, niet neutraal, niet bestand tegen censuur.

Kortom: China lijkt de strijd met Amerika en de dollar aan te gaan, maar voor BTC is dit geen gevaar. Sterker nog, misschien is het voor bitcoin wel lekker dat er op meerdere manieren aan de stoelpoten van de wereldreservemunt (de dollar) wordt gezaagd.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin China regulatie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties