China komt met nieuwe maatregel: softwarebedrijf voor bitcoin handel gesloten

Twee financieel toezichthouders uit Beijing komen in actie tegen “activiteiten die te maken hebben met cryptovaluta”. Ze willen deze zaken aan banden leggen.

Aanval op bitcoin?

Het gaat om de Business Administration Department van de Chinese centrale bank en het Beijing Financial Supervision and Administration Bureau. De beide partijen gaven gisteren (dinsdag, red.) gezamenlijk een verklaring af waarin ze waarschuwen voor de risico’s van bitcoin handel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Interessant: het departement van de People’s Bank of China (PBoC) houdt zich bezig met het monetaire beleid en de financiële stabiliteit. Laat het in steen gebeitelde protocol van Bitcoin nou nét een van de uitdagers zijn van het hedendaagse geldstelsel.

Het gaat hierbij overigens wel om een actie die (enkel) gericht is op Peking, de hoofdstad van China.

De twee toezichthouders schrijven dat ze onlangs hard hebben opgetreden tegen een relatief onbekend bedrijf. De beschuldiging is dat ze software leverden voor cryptohandel. Het ging om Beijing Qudao Cultural Development Limited, en na het optreden van de overheid is het bedrijf op inactief gezet en is de website offline gehaald.

Juridisch toezicht

Financiële instellingen en betaalbedrijven (die onder het juridisch toezicht van de twee toezichthouders vallen), mogen geen enkele dienst verlenen aan klanten met betrekking tot cryptotransacties, zo blijkt nu.

De actie vanuit de regelgevers in Peking volgt nog geen maand nadat de PBoC de binnenlandse commerciële banken heeft gegeven om de weg naar financiering met fiatvaluta voor de over-the-counter trading desks af te sluiten.

Ook heeft China de aanval geopend op de bitcoin mining industrie, waardoor veel Chinese miners momenteel de overstap aan het maken zijn naar andere oorden, zoals Kazachstan en de Verenigde Staten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChina