China’s cryptobeleid: Hoe staat het ervoor met crypto in Azië?

655 totale weergaven
China's cryptobeleid: Hoe staat het ervoor met crypto in Azië? |

 

China is een land waarvan het cryptobeleid al jaren vraagtekens bij veel beleggers oproept. Zo is crypto verboden, maar is minen nog wel mogelijk. Maar hoe zit het precies met het cryptobeleid in China? Tijdens een panel op Consensus 2025 in Hong Kong spraken experts als Yifan He van BSN, Edith Yeung van Race Capital en Lawrence Chu van IDA hoe het er daadwerkelijk voor staat in China. 

Crypto op belangrijke Aziatische markten

In China is crypto officieel verboden, maar hoe strikt zijn ze hier eigenlijk mee? Het panel, bestaande uit He, Yeung en Chu, gaf hier tijdens Consensus 2025 antwoord op. China is altijd al een lastige factor geweest voor de cryptomarkt, aangezien de ware status van crypto in het land onbekend lijkt te zijn. Ondanks het verbod op cryptocurrency lijkt blockchain technologie een belangrijke rol te spelen in China. Vooral via gecontroleerde initiatieven, zoals het Blockchain-based Service Network (BSN). Hierdoor blijft het Chinese blockchain ecosysteem zich steeds verder ontwikkelen.

Ook Zuid-Korea is niet goed bereikbaar voor de cryptomarkt. Handel in crypto is in het land sterk gereguleerd en afgeschermd. Hierdoor hebben zowel internationale als binnenlandse bedrijven moeite met toegang tot de Zuid-Koreaanse cryptomarkt. Dit maakt dat veel buitenlandse cryptobedrijven zich afzijdig houden en regelgeving af te wachten.

Singapore is een belangrijke factor op de Aziatische cryptomarkt, waarbij het land een voorbeeld is op het gebied van regelgeving. Echter, de particuliere markt voor crypto blijft klein, terwijl institutionele interesse blijft groeien. Daarnaast krijgt tokenisatie van traditionele activa, waarbij activa als staatsobligaties omgezet worden in cryptocurrencies, steeds meer aandacht. Dit biedt kansen voor particuliere beleggers om toegang te krijgen tot deze markten, wat anders niet mogelijk is. Dit opent een hele nieuwe markt voor particulieren, wat oneindig veel kansen biedt.

Bitcoin ETF’s en bredere adoptie

Bitcoin krijgt steeds meer financiële instrumenten als ETF’s, maar traditionele instellingen blijven terughoudend, vooral op de Aziatische markt. Risicomijding, regelgevende onzekerheid en het ontbreken van duidelijk richtlijnen zorgt ervoor dat veel grote investeerders nog even afwachten. Naarmate de infrastructuur en regelgeving verbeteren, lijkt adoptie onvermijdelijk.

ETF’s spelen hier een belangrijke rol in. ETF’s zorgen niet alleen voor meer toegang tot Bitcoin en de bredere cryptomarkt, maar zorgen ook voor verdere financiële integratie. Echter, het blijft de vraag of dit voldoende is om de cryptomarkt structureel te versterken en acceptatie te blijven stimuleren.

Wil je niks missen van Consensus en onze trip naar Hong Kong? Check dan de liveblog!

Koop je crypto via Best Wallet

Best wallet is een topklasse crypto wallet waarmee je anoniem crypto kan kopen.
Met meer dan 60 chains gesupport kan je al je main crypto coins aanschaffen via Best Wallet.

Best wallet - betrouwbare en anonieme wallet

Best wallet - betrouwbare en anonieme wallet

  • Meer dan 60 chains beschikbaar voor alle crypto
  • Vroege toegang tot nieuwe projecten
  • Hoge staking belongingen
  • Lage transactiekosten
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...