BTC Mining niet van plan om Kazachstan te verlaten ondanks onrust

BTC Mining niet van plan om Kazachstan te verlaten ondanks onrust

Ondanks een landelijke uitval van het internet en enorme politieke onrust in Kazachstan, zijn de bitcoin miners die in het land opereren niet van plan om nu alweer te verhuizen. Een groot deel is namelijk pas net aangekomen, nadat in mei in China een algeheel verbod werd uitgevaardigd.

BTC Mining is één van de miners die eerder dit jaar de operaties verplaatste van China naar Kazachstan. Ze zijn nog bezig met de evaluatie impact van de politieke onrust op hun eigen bedrijfsmodel, aldus een rapportage van het Chinese 8btc op vrijdag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onwaarschijnlijk dat BTC Mining naar Noord-Amerika gaat

Als we de woorden van de woordvoerder van het bedrijf mogen geloven, dan hebben ze bij BTC Mining op dit moment in ieder geval nog geen plannen om de boel naar Noord-Amerika te verhuizen. Een verhuizing waar een groot deel van de industrie het afgelopen jaar juist wel voor gekozen heeft.

BTC Mining lijkt het er voorlopig op te gokken en wil de situatie in Kazachstan afwachten. Het is te hopen voor ze dat het geen China-achtig einde krijgt en dat ze met de staart tussen de benen en in opperste haast het land moeten verlaten.

Verder liet de woordvoerder weten dat de operatie in Kazachstan niet de grootste bitcoin-mijn van het bedrijf is. Het grooste deel van de mining-hardware floot staat gewoon in Noord-Amerika. Maar tot nu toe zijn er dus geen plannen om de hardware uit Kazachstan ook naar Noord-Amerika te verhuizen.

Internet nog altijd uit de lucht

Volgens de laatste gegevens van data-provider NetBlocks ligt het internet in Kazachstan er al meer dan 36 uur uit en ligt de connectiviteit op gemiddeld 5 procent. Al is de verwachting dat alles maandag weer normaal is en het internet weer volledig in de lucht is.

Er zijn ook bronnen die melden dat de meeste miners niet geraakt zijn door de internet-uitval, omdat zij hun operaties grotendeels in afgelegen gebieden hebben draaien. Terwijl de protesten vooral in het centraal gelegen Almaty plaatsvinden.

De onrust in het land lijkt vooralsnog weinig impact te hebben op de bitcoin hash rate, volgens de cijfers van Blockchain.com is de computerkracht in het netwerk sinds het begin van 2022 niet afgenomen. Wat erop wijst dat de meeste miners op dit moment geen problemen ervaren als gevolg van de politieke onrust in het land.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties