Chinese staatsbank verbiedt Bitcoin aankopen, dit zijn de 3 redenen

457 totale weergaven

De Chinese staatsbank CITIC Bank verbiedt klanten om via hun bankrekening bitcoin te kopen. Dit verbod geld voor particulieren en bedrijven. De bank geeft drie redenen in een verklaring.

Redenen voor een verbod

De eerste reden is een klassieker. Ze willen de rechten, bezittingen en belangen van iedereen beschermen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De tweede reden is de Chinese renminbi. De bank geeft aan de status van de munt zoveel mogelijk te willen beschermen.

Nummertje drie is ook een bekende uit het draaiboek: witwassen.

Rekeningen blokkeren

Als de bank merkt dat je via hun diensten toch aan bitcoin (ook litecoin noemen ze als voorbeeld) komt, dan hebben ze het recht om je rekeningen te blokkeren. Je loopt het risico dat je geen klant meer mag zijn bij CITIC.

Het is in China niet verboden om onderling met bitcoin te betalen. Wel kunnen bedrijven, net als in Nederland, verbieden om BTC te kopen via hun.

China en bitcoin

Net als alle andere landen, worstelt ook China met bitcoin en hun regels. Het land staat bekend om strenge controles op geld dat het land wil verlaten. Met bitcoin wordt dat makkelijker.

China en bitcoin hebben een aparte relatie. Het land is aan de ene kant erg van de (sociale) controle, iets dat BTC veel moeilijker maakt.

Aan de andere kant heeft het land de hardware, de ruimte en de fabrieken om een groot gedeelte van de bitcoin miners te onderhouden.

Niet de enige

Dit nieuws uit China is niet uniek. Ook in Nederland en in andere plekken op de wereld kun je plotseling worden afgesloten van de financiële diensten omdat je met bitcoin bezig bent.

Twee voorbeelden:

In Iran zijn er plannen om bepaalde bitcoin transacties te verbieden, terwijl de centrale bank wel van plan is het zelf in te zetten als betaalmiddel voor internationale transacties.

De zakenbank HSBC voert op haar beurt ook een streng beleid tégen BTC. Klanten van HSBC mogen geen aandelen in MicroStrategy meer kopen omdat het bedrijf teveel inzet op bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChina

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd