Chivo wallet van El Salvador zorgt nog steeds voor hoofdpijn bij de bevolking

Chivo wallet van El Salvador zorgt nog steeds voor hoofdpijn bij de bevolking

Twee maanden nadat de door El Salvador gefabriceerde Chivo wallet het levenslicht heeft gezien zijn veel El Salvadoranen nog altijd niet gewend aan de digitale portemonnee.


Bij de lancering kon iedereen voor 30 dollar aan bitcoin claimen, wat in eerste instantie voor een boost in het aantal gebruikers zorgde. Nu komen er geluiden naar buiten dat het voor de meeste inwoners van het land allemaal niet zo eenvoudig is als in eerste instantie werd gedacht.

Bitcoin is lastig te begrijpen

De gemiddelde El Salvadoraan lijkt het meeste moeite te hebben met het begrijpen van bitcoin. Ze weten niet precies wat ze met de app aanmoeten en na de eerste download doen ze na het claimen van de 30 dollar aan bitcoin vrij weinig meer met de wallet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sommigen geven aan hun bitcoin nog te hebben en dat ze wachten op een nieuwe opleving van de digitale munt. We kunnen niet zeggen dat dit geheel onverwachts is, aangezien het zeker niet eenvoudig is om bitcoin te begrijpen.

Daarnaast is het als we de geschiedenis van El Salvador met valuta in beschouwing nemen niet vreemd dat de meeste mensen niet zitten te wachten op een nieuwe valutawissel. De switch van de cólon naar de Amerikaanse dollar heeft het land ook vooral veel armoede gebracht.

Als je dan niet precies weet wat bitcoin is en wederom geconfronteerd wordt met een nieuwe valuta, dan is het logisch dat je wat achterdochtig bent. Het zal echt nog wel even duren voordat bitcoin voet aan de grond krijgt in het land.

Verschillende problemen met de Chivo wallet

"Chivo werkt nog altijd niet helemaal perfect, al hoop ik dat de problemen die er nu nog inzitten met de tijd opgelost worden," aldus Luis Mauricio, een 30-jarige monteur tegenover Decrypt. Mauricio gaf aan dit weekend nog problemen te hebben gehad met een Chivo ATM, waar gebruikers hun bitcoin voor dollars kunnen omwisselen.

Daarnaast zijn er in de lokale media rapportages verschenen waarin mensen vertellen over hoe anderen hun identiteit gebruikt hebben om de gratis 30 dollar aan bitcoin te claimen. Niet iedereen heeft dus gekregen waar hij of zij recht op had.

Dat is nog niet alles, want transacties met de Chivo wallet zijn ook niet altijd zo snel als je mag hopen van een betaalapplicatie. Genoeg om te verbeteren dus, maar we moeten ook niet vergeten dat El Salvador het eerste land ter wereld is dat dit probeert en ze in korte tijd toch al best veel voor elkaar gekregen hebben.

Lees meer over:
Bitcoin wallet adoptie El Salvador

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties