Circle reageert op instabiele stablecoin

Robert Kiyosaki Amerikaanse economie

Circle reageert op de onrust rondom hun stablecoin USD Coin (USDC). Een van hun banken Silicon Valley Bank (SVB) heeft te maken met een bankrun.

USDC moet de waarde van een dollar hebben. In de praktijk zakte de koers echter tot $0,90 op verschillende beurzen. De uitgever van deze stablecoin is Circle (in samenwerking met Coinbase. In een persbericht reageert men op de ontstane situatie.

Let op! Het gaat hier om de uitleg van de uitgever van USDC.

Op dit moment is 77% ($32,4 miljard) van de USDC gedekt door Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van drie maanden of minder. De resterende 23% ($9,7 miljard) is in contanten, waarvan $3,3 miljard momenteel wordt aangehouden bij SVB. Circle: “Helaas heeft SVB onlangs te maken gehad met een bankrun en verliezen geleden, waardoor ze gedwongen waren om langlopende activa te verkopen om aan de vraag naar terugbetaling te voldoen.”

Als gevolg hiervan heeft USDC momenteel geen toegang tot de contanten die worden aangehouden bij SVB. En dat betekent onzekerheid over de financiële gezondheid van het bedrijf.

Circle: “We hebben echter stappen ondernomen om het bankrisico te verminderen door $5,4 miljard bij BNY Mellon te storten en $1 miljard aan reserves aan te houden bij Customers Bank en Signature Bank. We zijn ervan overtuigd dat de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) in staat is om de situatie bij SVB op te lossen en we staan klaar om de overgebleven contanten van SVB te ontvangen.”

Als SVB niet in staat is om de contanten terug te betalen, moet Circle garant staan voor het grote bedrag van $3,3 miljard. Waar nodig moet dat worden geregeld met extern kapitaal.

Over het wel of niet kunnen omruilen van USDC voor ‘echte’ dollars is men ook duidelijk “USDC-liquiditeitsoperaties zullen zoals gewoonlijk worden hervat wanneer de banken maandagochtend in de Verenigde Staten openen. USDC blijft één-op-één inwisselbaar met de Amerikaanse dollar en onze teams zijn goed voorbereid om significante volumes te verwerken.”

Er is echter nog steeds onzekerheid over de vraag of de transfers die donderdag zijn geïnitieerd, zullen worden verwerkt. Circle is van mening dat de FDIC deze transfers zou moeten toestaan, aangezien ze vóór de sluiting van de bank zijn gedaan. Het is echter mogelijk dat de transfers niet op tijd worden verwerkt als gevolg van de situatie bij SVB.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...