CME komt met nieuw Bitcoin product: micro futures

CME Group komt met een nieuw bitcoin product: micro futures. Dit zijn kleinere derivatencontracten voor allerlei soorten beleggers. Dat meldt CME in een persbericht.

Micro futures

De micro futures zijn 10% van 1 bitcoin en worden gedekt in dollars. Dit financiële product stelt kleinere handelaren in staat om ook mee te spelen in de wereld van bitcoin derivaten op het platform.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit betekent ook meer opties voor ervaren handelaren. Je kunt effectiever je portfolio indelen wanneer je ook kleinere mogelijkheden hebt.

CME Group is een Amerikaans bedrijf en beheert de grootste derivatenbeurs ter wereld. CME startte in december van 2017 met futures en het is een van de populairste plekken om dit soort financiële producten te verhandelen.

Bitcoin futures

De bitcoin markt groeit gestaag. En dat geldt ook voor de futuremarkt. CME heeft ruim $2 miljard aan contracten open staan.

Binance, Bybit, CME, OKEx en FTX zij de grootste handelsplatformen met dit soort financiële producten. Het lijkt echter een kwestie van tijd tot ook andere gevestigde (of nieuwe) partijen ook deze markt betreden. Er is een hoop geld in te verdienen, zeker als platform.

In onderstaande grafiek zie je open interest voor de gehele futuremarkt.

Open interest momenteel in de markt. Open interest staat voor de lopende contracten.

Er zijn verschillende grote spelers die bitcoin futures aanbieden. De verdeling ziet er momenteel zo uit:

Met futures kun je speculeren op de toekomstige prijs van BTC. De interesse in bitcoin groeit, maar dat geldt ook vooral voor de interesse in de prijsontwikkeling.

Wil je liever aan de slag met echte BTC? Dan kun je beter kijken naar het direct kopen van bitcoin.

Lees meer over:
futures

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...