Coinbase app bereikt plek nummer 1 in Appstore

833 totale weergaven

Coinbase is de meest populaire gratis app in de Amerikaanse Appstore. De laatste keer dat het gebeurde was eind 2017, in de laatste fase van de vorige bullrun.

Coinbase app

De unicorn uit San Francisco is voor Amerikaanse beleggers de belangrijkste manier om bitcoin of andere munten te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase app bereikt plek nummer 1 in Appstore

Uit data van The Block blijkt dat Coinbase medio april de top 10 van de Appstore binnenkwam. Op 14 april bereikte de app plek 2, niet toevallig dezelfde dag van de beursgang.

Daarna viel de app uit de top 10 om er vanaf 4 mei weer in te komen. Dat was de dag dat Coinbase een samenwerking aanging met veilinghuis Sotheby’s. Kunst is namelijk af te rekenen met bitcoin.

Naast Coinbase is ook de Cash app een populaire app om geld in bitcoin te steken.

Coinbase app bereikt plek nummer 1 in Appstore

Beursgang

Het bedrijf ging vorige maand naar de beurs. Het is in 2012 opgericht door Brian
Armstrong en Fred Ehrsam en uitgegroeid tot één van de meest machtige spelers in de industrie.

Ze verkopen bitcoin aan zowel particulieren als bedrijven, maar bieden aanvullende services zoals custody en verzekering van de sleutels.

De eerste drie maanden van 2021 zijn indrukwekkend te noemen, want de
beurs haalde een omzet van $1,8 miljard. De nettowinst in deze periode
was zo’n $800 miljoen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
appCoinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...