Gaat de ticker ‘COIN’ van Coinbase voor verwarring zorgen?

Morgen is het zover, de directe notering aan de Nasdaq van het grootste cryptocurrency handelsplatform Coinbase. Naast het feit dat dit een grote stap richting het volwassen worden van Bitcoin komt er ook iets opmerkelijks bij kijken.

Hoe kwam Coinbase aan COIN?

De afkorting ‘COIN’ waaronder de aandelen van Coinbase verhandeld gaan worden, is namelijk erg begeerd. Zo is er al sinds 2015 een bedrijf genaamd Consilium die op de Londense aandelenmarkt onder diezelfde afkorting wordt verhandeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Malcolm Palle is bestuursvoorzitter van het investeringsfonds Consilium Group dat zich specialiseert in cryptocurrency’s. Hij was enigszins onaangenaam verrast dat Coinbase ook de ticker ‘COIN’ had gekregen. Het komt namelijk niet vaak voor dat er twee afzonderlijke bedrijven dezelfde afkorting hebben.

In 2015 werd Consilium het eerste cryptogerelateerde bedrijf dat op de Londense aandelenmarkt was te verhandelen. Palle is er niet bitter over dat Coinbase de afkorting ook gaat gebruiken. Toch laat hij weten dat hij contact heeft opgenomen met de London Stock Exchange om na te vragen hoe dit heeft kunnen gebeuren en of het een mogelijk probleem kan veroorzaken.

Palle had verwacht dat de Nasdaq wel zou checken of de afkorting al in gebruik was of niet.

“Of ze hebben het gecheckt en konden ons niet vinden, wat mij niet realistisch lijkt, of ze hebben het niet gecheckt en gedacht dat doordat het beschikbaar was op de nasdaq dat het vrij en een beschikbare afkorting was.”, zo licht Palle toe.

Het komt heel zelden voor dat er twee bedrijven of assets onder dezelfde afkorting zijn te verhandelen. Dit omdat het behoorlijk voor verwarring kan zorgen voor investeerders. maar niet te vergeten problemen met marketing en communicatie op sociale media.

Winklevoss tweeling was eerder

Coinsilium Group is niet de enige die de afkorting in gebruik heeft of wilde nemen. In Juli van 2014 is er ook al een aanvraag gedaan voor een ETF met als afkorting ‘Coin’. Hier zat de bekendste Bitcoin tweeling, Tyler en Cameron Winklevoss achter. Deze ETF was net zoals vele andere aanvragen afgekeurd.

Momenteel moet de Securities & Exchange Commission negen lopende aanvragen voor een ETF goedkeuren. Wordt vervolgd.

Lees meer over:
CoinbaseETF