Bitcoin rond $8.650. Voormalig Coinbase CTO: ‘BTC niet te verslaan door andere crypto’

Bitcoin hield zich vandaag rustig. Na een geweldige sprong omhoog de afgelopen paar dagen hangt de prijs van schrijven op ongeveer hetzelfde punt als 24 uur geleden: rond de $8.650.

Volgens een van onze analisten gaan we nog door de $9.000 vanwege FOMO, maar dat lijkt er vandaag niet in te zitten. Tone Vays is juist van mening dat we eerst terugzakken, helemaal terug naar $4.000. Ook dat gaat gelukkig vandaag niet gebeuren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers van de afgelopen 7 dagen.

Balaji Srinivasan ziet geen enkele andere cryptomunt de strijd winnen van bitcoin (BTC). Via twitter laat de voormalig Chief Technology Officer (CTO) van Coinbase weten geen echte uitdager voor BTC te zien.

De oud-werknemer van de grote Amerikaanse cryptobeurs ziet ook de toekomstige coin van Facebook niet als een bedreiging voor bitcoin. GlobalCoin moet in 2020 de cryptocurrency markt gaan bestormen, maar volgens Srinivasan ligt de toekomst bij open en publieke blockchains.

Het nieuwe internet wordt gebouwd op publieke blockchains, daar is hij van overtuigd. Volgens Srinivasan is de industrie rondom blockchains en crypto dé plek om de komende tien jaar in te investeren. Alle webapplicaties gaan op de schop.

Blockchainification

Technieken als email, GPS, smartphones en het streamen van video’s zijn inmiddels niet meer nieuw. De technieken staan. Volgens de succesvolle ondernemer is er vaak maar één manier om nieuwe technieken te ontwrichten: decentralisatie.

En laat decentralisatie nou net centraal staan bij de cryptospace en bij bitcoin in het bijzonder. Srinivasan vervolgt zijn tweetstorm met een blik op de huidige industrie rondom crypto.

In een jonge industrie is er vaak een centrale partij die het van een ander wint. Maar wanneer de industrie ouder wordt en zich langzamer ontwikkelt komt decentralisatie om de hoek kijken. Dat is dan dé manier om een industrie op zijn kop te zetten.

Srinivasan voorziet een grote verandering op het internet: we gaan bouwen op en met blockchains. En dan met name de open-source projecten. Dat betekent overigens niet dat centrale partijen geen rol kunnen en gaan spelen in het ecosysteem.

Tweede fase

In een jonge industrie kunnen snelle veranderingen zorgen voor verschuivingen in het landschap. Het ‘decentrale gevaar’ komt in de huidige markt op het internet dus uit de hoek van publieke blockchains.

Projecten als bitcoin en ethereum willen, op hun eigen manier, de wereld decentraler maken. Minder macht op één specifieke plek. Voor de gevestigde orde op het internet komt daar het gevaar vandaan.

Natuurlijk moet ook de financiële sector oppassen als we het over bitcoin en andere crypto hebben. Al vormt volgens de Europese Centrale Bank het decentrale bitcoin geen gevaar voor het monetaire beleid.

Bedrijven als IBM en Microsoft werden (en worden) vaak beschuldigd van monopolistische trekjes. Dat komt omdat in de tweede fase van ontwikkelingen de macht dus centraler komt te liggen, terwijl ook de regeltjes van de industrie duidelijker zijn.

Het is dan wachten op open-source projecten die met dezelfde technieken aan de haal gaan en iets beters bouwen. ”En vandaag hebben we crypto”, aldus de oud-CTO van Coinbase.

Wil je het hele twitterdraadje van Balaji Srinivasan lezen? Dat kan hierrr.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

  By Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Bitcoinmagazine.nl opgebouwd, inmiddels verkocht en nog steeds actief om een deel van de redactie te runnen. Hup bitcoin! :)

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer