Coinbase Card nu te gebruiken met Apple en Google Pay

De Coinbase Card is nu te gebruiken met Apple Pay en Google Pay. Dat maakt de bitcoin exchange vandaag bekend in een persbericht.

Coinbase Card te koppelen aan Apple en Google wallet

De betaalkaart van de bitcoin beurs is nu dus toe te voegen aan je Apple of Google wallet. Dat maakt de drempel nog lager om goederen af te rekenen met je bitcoin tegoed. Coinbase geeft als tegenprestatie een cashback van 1% (als je met BTC afrekent) tot 4% met andere cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als Google Pay gebruiker, kun je de Coinbase Card toevoegen in de Google Pay app. Als Apple Pay kan dat ook via de Apple Wallet app of via de Coinbase app.

Je kunt als gebruiker aangeven welk gedeelte je van je cryptovaluta tegoed wilt laten omzetten in Amerikaanse dollars. Coinbase wisselt de cryptomunten automatisch om in dollars en zet dat tegoed op je Coinbase Card.

Deze nieuwe stap van Coinbase komt na het nieuws van PayPal om haar klanten in staat te stellen hun crypto tegoeden te gebruiken voor online aankopen. Het is duidelijk dat beide beursgenoteerde firma’s in dit marktsegment met elkaar gaan concurreren.

Nummer 2

Uit data van The Block blijkt dat Coinbase na Binance de nummer twee van de wereldwijde markt is. Onlangs werd bekend dat de unicorn uit Silicon Valley maar liefst 1,25 miljard dollar wil ophalen met een nieuwe obligatie-uitgifte.

Het bedrijf ging vorige maand naar de beurs. Het is in 2012 opgericht door Brian
Armstrong en Fred Ehrsam en uitgegroeid tot één van de meest machtige spelers in de industrie.

Ze verkopen bitcoin aan zowel particulieren als bedrijven, maar bieden
aanvullende services zoals custody en verzekering van de sleutels.

De eerste drie maanden van 2021 zijn indrukwekkend te noemen, want de
beurs haalde een omzet van $1,8 miljard. De nettowinst in deze periode
was zo’n $800 miljoen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
betaalmiddel

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...