Coinbase gaat $180 miljoen aan obligaties terugkopen, meer dan eerder beloofd

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase maakt bekend dat het het totale bedrag aan obligaties dat ze gaan opkopen is verhoogd naar $180 miljoen.

Obligatie terugkopen

Het betreft obligaties met een looptijd tot 2031. Twee weken geleden maakte Coinbase al bekend dat ze deze wilden opkopen van investeerders die dat wensten. Destijds communiceerden ze een bedrag van $150 miljoen. Dat is nu dus verhoogd naar $180 miljoen.

Er schijnt toch meer vraag te zijn naar het opkoopprogramma, waardoor het Coinbase goed lijkt om meer geld apart te zetten voor deze “maatregel”.

Nog maar een paar weken geleden leek het bod van Coinbase met niet al te veel interesse in de markt te zijn ontvangen. Je zou daardoor kunnen stellen dat men toch goede hoop had op een positief verloop van de schuldpapieren.

Destijds zei Coinbase dat investeerders voor ongeveer $50 miljoen aan obligaties hadden aangeboden. De obligaties hebben een “coupon” van 3,625% hebben, ofwel het jaarlijkse rente tarief.

Nu schrijft het bedrijf in een persbericht dat investeerders in de dagen na de aankondiging voor nog eens $211 miljoen aan obligaties hebben aangeboden, voor een totaal van $261 miljoen. Door deze ontwikkeling heeft de beurs besloten om toch nog $30 miljoen extra aan bonds terug te kopen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...