Coinbase gaat deel van $1 miljard aan obligaties terugkopen

Coinbase heeft aangeboden om een deel van zijn obligaties ter waarde van $1 miljard terug te kopen. Na de sterke financiële cijfers in het tweede kwartaal, koopt de beurs de bonds tegen een premie terug van investeerders.

Buyback offer

Volgens een persbericht gaat het om een bedrag van $150 miljoen. De obligaties hebben een looptijd tot 2031.

Beleggers die deelnemen aan het “buyback offer” en hun obligaties vóór 18 augustus verkopen, ontvangen $645 voor elke $ 1.000 van de nominale waarde van de obligatie. Dit bedrag is inclusief een speciale vroege inschrijfpremie van $30.

Door dit te doen verlaagt Coinbase haar eigen schuldenlast (en dus ook de rentelast), terwijl beleggers weer extra liquiditeit krijgen en kunnen herinvesteren in beleggingen met een hoger rendement (of hogere rente).

Voor degenen die hun obligaties verkopen na 18 augustus maar vóór 1 september, biedt Coinbase $615 voor elke $1.000 van de nominale waarde van de obligatie. Volgens Business Insider is de prijs van een obligatie ongeveer 60 cent per dollar.

Coinbase betaalt dus een lichte premie omdat het een goed tweede kwartaal achter de rug heeft. De omzet van $708 miljoen lag een stuk hoger dan de schatting van $628 miljoen die analisten verwachtten. Wel draaide het een verlies van $97 miljoen.

Coinbase heeft de hulp van Citigroup Global Markets ingeschakeld om de “buyback offers” te beheren. De desbetreffende obligaties, met vervaldatum in 2031, zijn slechts één van de drie openstaande schulden van het bedrijf.

Coinbase heeft ook twee andere obligaties die respectievelijk in 2026 en 2028 vervallen, met een totale waarde van meer dan $1 miljard.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...