Coinbase draait verlies van $97 miljoen in Q2 2023

Zit het grote Coinbase in de problemen? Gisteren maakte de beursgenoteerde crypto exchange bekend dat ze in het tweede kwartaal van 2023 een netto-verlies van 97 miljoen dollar in de boeken moesten schrijven. Verder haalde Coinbase een omzet van 663 miljoen dollar binnen, wat een daling van 10 procent betekent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023.

Moeten klanten zich zorgen maken over Coinbase en hun bitcoin daar weghalen?

De grote vraag is natuurlijk of Coinbase kan omvallen. In prinicipe is het antwoord op die vraag altijd ja, uiteindelijk is Coinbase immers ook maar een bedrijf en lukt het ze nog niet echt om regelmatig winsten te boeken. Ook nu weer moest het beursplatform een gigantisch verlies opschrijven tijdens het afgelopen kwartaal.

De kans lijkt echter klein dat Coinbase zomaar zal omvallen, al dachten we van FTX natuurlijk hetzelfde en we weten allemaal wat er in november 2022 gebeurde.

Wij roepen dan ook niet dat je meteen al je bitcoin moet weghalen bij Coinbase, maar weet in ieder geval wat de risico’s zijn en zorg er altijd voor dat een deel van jouw bitcoin in een eigen wallet zitten.

Dat is immers waar Satoshi Nakamoto bitcoin in 2009 voor lanceerde, om een alternatief op de markt te brengen voor de gecentraliseerde tussenpersonen die op dat moment (en nog altijd) de financiële wereld domineerden.

Slechte resultaten voor Coinbase

Voor het tweede kwartaal rapporteerde Coinbase ook nog eens 327 miljoen dollar aan omzet uit transacties; wat een daling van 13 procent markeerde ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023. Volgens het bedrijf zelf zorgden de lagere volumes vooral voor de dalingen in de omzet, al werd dat gedeeltelijk goedgemaakt door hogere gerealiseerde opbrengsten, vanwege veranderingen in de handelsactiviteit.

Verder noemde Coinbase op dat zij het in ieder geval beter doen dan de rest van de markt, die over het algemeen een omzetdaling van 48 procent zag het afgelopen kwartaal. Dat betekent volgens Coinbase dat het aan marktaandeel gewonnen heeft.

Dat lijkt alles te maken te hebben met Binance, dat op dit moment uit ieder land wordt weggejaagd. Deze week werd nog bekend dat China blijkbaar de grootste markt is voor Binance, wat een vreemde situatie is gezien bitcoin daar verboden is.

Lichte daling voor aandeel Coinbase

Het jaar 2023 is tot nu toe fantastisch verlopen voor het aandeel van Coinbase, met een stijging van ongeveer 170 procent die tot nu toe op de borden staat. Gisteren viel het aandeel, als gevolg van de tegenvallende cijfers, met 0,99 procent naar beneden in de na-handel.

Met die 170 procent in 2023 presteert Coinbase vooralsnog beter dan de bitcoin koers. Die steeg in dezelfde periode namelijk met ongeveer 75 procent. Wat dat betreft lijkt Coinbase te handelen met een soort hefboom op de bitcoin koers. Gaat het goed, dan gaat Coinbase harder dan bitcoin en andersom.

Voor het derde kwartaal van 2023 verwacht Coinbase ongeveer dezelfde resultaten als voor het afgelopen kwartaal. Al hangt dat natuurlijk compleet af van de manier waarop de markt zich dit kwartaal weet te ontwikkelen. Als bitcoin plotseling gaat vlammen, dan kan dat een fantastisch kwartaal opleveren voor Coinbase.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Bitcoin
President El Salvador haalt uit: “Overheden financiëren zichzelf door geld te printen”

Nayib Bukele, de president van El Salvador, sprak afgelopen week op het CPAC-congres. Dat staat...

Bitcoin
Australiër krijgt $650.000 op rekening bij cryptobeurs gestort en is nu spoorloos

Een Australische man is van de aardbodem verdwenen nadat hij naar verluidt meer dan een...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Laatste Kans Om Bitcoin (BTC) Te Kopen Voor Bull Run, Zegt Deze Analist

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

Lees meer