Coinbase gaat stablecoin PayPal PYUSD verhandelen

Cryptobeurs Coinbase gaat de onlangs nieuw gelanceerde PayPal stablecoin PYUSD noteren.

“De handel zal beginnen op of na 9.00 uur Pacific Time op 31 augustus 2023, als aan de liquiditeitsvoorwaarden wordt voldaan”, tweette Coinbase woensdag. "Zodra er voldoende aanbod van dit actief is, zal de handel op onze PYUSD-USD-handelsparen in fasen van start gaan", aldus het bericht.

Coinbase maakte vorige week voor het eerst de notering van PYUSD bekend. Nu, met de bevestiging, zal de beurs ondersteuning toevoegen voor PYUSD met het ‘experimentele’ label – toegepast op bepaalde activa die nieuw zijn op het platform of een relatief laag handelsvolume hebben in vergelijking met de rest van de cryptomarkt. Coinbase houdt toezicht op experimentele assets en kan het label verwijderen wanneer een asset niet langer aan de criteria voldoet.

De stablecoin van PayPal is eerder deze maand gelanceerd in samenwerking met Paxos. Verschillende beurzen hebben de stablecoin al genoteerd, waaronder Huobi, Kraken en Crypto.com, maar de adoptie ervan lijkt traag te verlopen.

Het huidige totale aanbod van PYUSD bedraagt ongeveer 43 miljoen tokens. “Op het eerste gezicht is er een gebrek aan vraag van crypto-gebruikers naar PYUSD terwijl er andere alternatieven bestaan”, zei Nansen vorige week in een rapport, wat suggereert dat dit zou kunnen gebeuren omdat de betalingsgigant zich op een andere demografische groep richt.

PayPal heeft gezegd dat PYUSD is ontworpen om betalingen eenvoudiger te maken en grote merken meer digitaal geld te laten gebruiken.

Het valt nog te bezien of concurrent Binance PYUSD gaat noteren.

Lees meer over:
Coinbase

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...