Coinbase haalt stablecoin van Binance van exchange af

Coinbase maakt vandaag bekend dat het de stablecoin van Binance, de BUSD, van haar platform gaat schrappen. Naar eigen zeggen doen ze dit om aan de juiste regels te voldoen.

Coinbase stopt met BUSD 

Op Twitter schrijft de Amerikaanse beurs het volgende:

“We controleren regelmatig de activa op onze exchange om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de normen voor listings. Op basis van onze meest recente beoordelingen zal Coinbase de handel in Binance USD (BUSD) op 13 maart 2023 om of rond 12:00 uur ET opschorten.”

Het komt niet geheel als een verrassing. Eerder kwam de uitgever van de BUSD onder vuur te staan. Paxos is de Amerikaanse bank- en stablecoinpartner van Binance en zij zijn aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Het vermeende probleem is dat de dollartoken wel eens een ongeregistreerd effect zou kunnen zijn. Sindsdien heeft Paxos naar eigen zeggen ‘constructieve gesprekken’ gevoerd met de Amerikaanse toezichthouder. De CEO van het bedrijf maakt ook bekend dat ze zullen stoppen om Binance te bedienen met hun diensten.

Handelstop

Intussen lijkt Coinbase er ook genoeg van te hebben. Als beursgenoteerd en volledig gereguleerd bedrijf lijken ze weg te willen blijven van de ongeregistreerde effecten, waarvan nu duidelijk is dat BUSD dit wel eens kan zijn.

Buiten het korte bericht op Twitter maakt het bedrijf niet veel details bekend. Het goede nieuws is dat klanten nog wel gewoon toegang houden tot hun BUSD-tegoeden. Ze kunnen van het platform afgehaald worden, maar de handel erin zal op Coinbase(com), Coinbase Pro, Coinbase Exchange en Coinbase Prime worden stopgezet.

Trouwens, Binance stopte op haar beurt vorig jaar al met de handel van het grote USDC en de kleinere USDP en TUSD. Aan de notering van Tether (USDT) veranderde niets.

De beurs van frontman CZ lijkt zich ook weg te bewegen van Amerikaanse tokens, stablecoins en potentiële overnames. De geruchtenmolen hierover kwam vorige week opnieuw op gang naar aanleiding van een bericht van Bloomberg.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceCoinbase