Coinbase start volgende week met derivatenbeurs

De Coinbase Derivatives Exchange start op 5 juni 2023 met het aanbieden van perpetual future contracten voor bitcoin.

Nieuw handelsplatform

De grootste Amerikaanse cryptobeurs kondigde enkele weken geleden aan om een apart platform te lanceren voor derivatenhandel. Het is gereguleerd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en alleen te gebruiken voor niet-Amerikaanse institutionele klanten.

De nieuwe onderneming kreeg vorige maand ook goedkeuring van de financiële toezichthouder van Bermuda, de Bermuda Monetary Authority (BMA).

Met het derivatenplatform kunnen handelaren speculeren op de prijs van bitcoin en ether met “eeuwigdurende futures”. De maximale hefboom hiervoor is 5x.

Bovendien worden alle transacties die op de markt worden uitgevoerd allemaal afgehandeld in de stablecoin USDC.

Institutionele bedragen

In een blogpost deelt Coinbase dat het platform op 5 juni zal starten met het aanbieden van twee type contracten: Coinbase Bitcoin (BTI) en Coinbase Ether (ETI). De producten hebben een vaste grootte van 1 BTC en 10 Ether.

“Met de lancering van deze in dollars afgewikkelde contracten van institutionele omvang, proberen we institutionele deelnemers met meer precisie in staat te stellen crypto-blootstelling te beheren.”

Er is volgens Coinbase vraag naar dit soort producten. De beurs baseert deze uitspraak op de interesse in nano-futures voor cryptovaluta die de exchange ongeveer een jaar aanbiedt.

Met de lancering van de Coinbase Derivatives Exchange in Bermuda zet het bedrijf ook een strategische stap naar uitbreiding buiten de VS. CEO Armstrong waarschuwde hier eerder al voor als reactie op steeds strengere Amerikaanse regelgeving. Ook zou hij overwegen om naar de Verenigde Arabische Emiraten uit te breiden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase