Coinbase, OKX en Binance smeden strategische banden in het VK vanwege nieuwe regelgevende uitdagingen

De cryptowereld is constant in beweging, vooral als het gaat om regelgeving. Recentelijk heeft het Verenigd Koninkrijk nieuwe regels geïntroduceerd die de manier waarop cryptovaluta worden gepromoot, aanzienlijk veranderen. Dit heeft geleid tot een interessante verschuiving in de strategieën van enkele van de grootste crypto-exchanges ter wereld.

Twee weken nadat de crypto-exchange Bybit de Britse markt verliet vanwege de impact van deze nieuwe marketingregels, hebben enkele van hun internationale concurrenten een andere aanpak gekozen. Ze hebben besloten samen te werken met lokale partners om aan de nieuwe eisen te voldoen Dat meldt The Block.

Coinbase en OKX hebben de handen ineengeslagen met de crypto-startup Archax. Hun doel? Het verkrijgen van goedkeuring voor financiële promoties. Binance heeft ook niet stilgezeten. In een blogpost van 8 oktober onthulden ze een samenwerking met Rebuilding Society, een gereguleerd peer-to-peer leenplatform dat sinds de lancering in 2013 al voor £35 miljoen ($42,6 miljoen) aan leningen heeft verstrekt.

Deze samenwerkingen zijn niet zomaar tot stand gekomen. De verwachting is dat deze strategische partnerschappen de exchanges in staat zullen stellen om Britse klanten te blijven bedienen, ondanks de nieuwe marketingregels van de Financial Conduct Authority (FCA). Deze nieuwe regels, waaronder een afkoelperiode voor nieuwe investeerders, zijn onlangs van kracht geworden.

George Morris, partner bij het advocatenkantoor Simmons & Simmons, lichtte toe: “Wanneer goedkeurders een overeenkomst aangaan met de exchange, keuren ze de promoties goed en nemen ze in feite de verantwoordelijkheid voor die promoties. Het is een wederzijds voordelige situatie.”

Maar niet alle exchanges hebben het even gemakkelijk. De FCA heeft onlangs een waarschuwingslijst gepubliceerd met daarop exchanges zoals HTX en KuCoin, die zonder toestemming in het VK opereren. De boodschap is duidelijk: samenwerken met lokale partners en zich aanpassen aan de nieuwe regels is essentieel voor exchanges die in het VK willen blijven opereren.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...