Bybit verwacht de Britse markt te verlaten vanwege nieuwe regels

Bybit, één van ’s werelds grootste cryptobeurzen ter wereld, verwacht zich terug te trekken uit het Verenigd Koninkrijk voorafgaand aan nieuwe marketingregels die de komende weken zijn te verwachten.

“We zien dat er strengere regels op komst zijn. Waarschijnlijk zullen we ons moeten terugtrekken in veel landen. Ik denk dat we het Verenigd Koninkrijk zeer binnenkort zullen moeten verlaten. Onlangs zijn we uit Frankrijk vertrokken,” legde Ben Zhou, medeoprichter en CEO van Bybit, uit.

De Financial Conduct Authority, de toezichthouder op de Britse financiële markten, zal op 8 oktober nieuwe regels afdwingen, waaronder een afkoelingsperiode voor beginnende beleggers, in de hoop dat dit de marketing van crypto-producten transparanter en nauwkeuriger zal maken.

Zhou zegt dat de nieuwe regels de manier waarop het werven van klanten werkt zullen veranderen. Hoewel crypto-derivaatproducten sinds 2021 in het VK verboden zijn, zijn sommige beurzen er toch in geslaagd om Britse klanten toch te bedienen en regels te omzeilen. Dat kan allemaal veranderen op 8 oktober.

“FCA heeft expliciet contact opgenomen met alle grote spelers – wij, OKX, Binance, iedereen – en gevraagd wat ons plan is om met deze nieuwe wet om te gaan. En de nieuwe wet is dat als je Engels gebruikt als taal, ze je zullen beschouwen als een poging om hun gebruikers te werven, dus je kunt niet beweren dat je in omgekeerde werving bent,” zegt Zhou. “Iedereen heeft problemen. Dus iedereen denkt na over plannen om met deze nieuwe wet om te gaan.”

Voor Bybit is de meest waarschijnlijke gevolg dat de beurs simpelweg de banden met het Verenigd Koninkrijk verbreekt, voegt Zhou eraan toe.

George Morris, een partner bij Simmons & Simmons, zegt dat het promotieregime al tientallen jaren van kracht is voor effectenbedrijven, maar nu is uitgebreid naar de cryptosector.

“De regels zijn buitengewoon ingewikkeld en ze zijn vrij breed,” zegt Morris tegenover The Block, eraan toevoegend dat zelfs het hebben van een website die toegankelijk is voor Britse klanten vanaf 8 oktober is op te vatten als promotie. “Het zijn niet alleen Britse bedrijven die aan deze regels zijn onderworpen. Iedereen met een website die in het Verenigd Koninkrijk kan worden geopend, valt onder deze eisen.”

Opgericht in 2018 als een beurs met de nadruk op derivaten, heeft Bybit zich de afgelopen jaren uitgebreid naar een reeks andere producten, waaronder spot trading. Maar de wortels in derivaten zijn nog steeds sterk. Volgens de gegevens van The Block Research heeft het bedrijf vandaag de dag ongeveer 23% van het openstaande belang in bitcoin-futures in handen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...