Coinbase schort 80 handelsparen in niet-USD-valuta’s op om de liquiditeit te verbeteren

De cryptobeurs Coinbase heeft tientallen handelsparen verwijderd in een poging om de liquiditeit op haar platform te verbeteren. De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase verwijdert tientallen handelsparen om de liquiditeit op haar platform te verbeteren.

Coinbase heeft 80 handelsparen in niet-USD-valuta's opgeschort, waaronder die met cryptocurrency's zoals Bitcoin en stabiele munten zoals Tether.

Coinbase verklaart dat de verwijdering van de handelsparen tot doel heeft om "de algehele marktgezondheid te verbeteren en de liquiditeit te consolideren". De handelsparen zijn verwijderd van de Coinbase-beurs en andere platforms zoals Advanced Trade en Coinbase Prime om 19:30 UTC op 16 oktober.

De recente verwijdering van handelsparen op Coinbase komt overeen met de plannen van de beurs om de markten op te schorten die begin oktober zijn aangekondigd. Coinbase benadrukt dat gebruikers van de getroffen platforms nog steeds kunnen handelen in de markten met "meer liquide USD-orderboeken" door de USD Coin-balansen van de beurs te gebruiken.

"Houd er rekening mee dat deze markten een verwaarloosbare hoeveelheid uitmaken van het totale handelsvolume van de Coinbase-beurs," merkt de beurs op.

Coinbase schort al een tijdje handelsparen op haar platform op om de liquiditeit te verbeteren. De beurs verwijderde nog eens 41 niet-USD-markten in medio september, onder vermelding van dezelfde redenen. Hoewel Coinbase meerdere handelsparen met USDT heeft verwijderd, waren geen van de opgeschorte markten voorzien van USDC, een stabiele munt die mede is ontwikkeld door Coinbase en Circle.

De voortdurende maatregelen van Coinbase om de liquiditeit te verbeteren komen op een moment dat de handelsvolumes van de beurs dit jaar zijn gedaald. Volgens de cryptocurrency-marktgegevensprovider CCData zijn de spot-handelsvolumes van Coinbase voor het derde kwartaal met 52% gedaald sinds 2022.

Andere grote cryptobeurzen, zoals Binance, hebben dit jaar ook hun marktaandeel in spotmarkten zien dalen. Volgens CCData is het marktaandeel van Binance in spotmarkten in september 2023 voor de zevende opeenvolgende maand gedaald, van 55% begin 2023 tot 34% in september 2023.

Lees meer over:
Coinbase

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...