Coinbase spreekt wens voor buitenlandse hub uit, kijkt naar Emiraten

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase overweegt serieus om uit te wijden naar het buitenland. CEO Brian Armstrong dreigde al meerdere keren met deze stap en nu komt zijn bedrijf zelfs met een officieel statement. De exchange zou overwegen om uit te breiden naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Buitenland

“We zijn op zoek naar een plek om een internationale hub op te zetten die landen in de hele wereld kan bedienen”, vertelde CEO Brian Armstrong in een interview aan Bloomberg TV.

“De VAE is goed gepositioneerd om uit te breiden en markten in het Midden-Oosten, Afrika en Azië te bedienen.”

Daarnaast zijn de Emiraten “regionaal toonaangevend” in hun omgang met cryptovaluta. Daarom zou het volgens Armstrong een potentiële internationale hub kunnen zijn.

Deze uitspraken deed hij in een panel op de Dubai FinTech Summit 2023, dus het is niet geheel verrassend dat hij positief is over de regio. Het bedrijf heeft echter ook een blogpost gepubliceerd waarin het meer uiteenzet over hun gedachten:

“De regio dient als een “strategische brug” tussen Azië en Europa, twee van de bestaande focusgebieden.”

Geheel verrassend komt de open houding niet. Armstrong heeft zich de afgelopen weken verschillende keren uitgesproken over het gebrek aan duidelijkheid in de huidige Amerikaanse cryptobeleid. De mogelijkheid om naar het buitenland te verhuizen kwam in de retoriek al vaker naar voren.

Armstrong zei maandag wel dat Coinbase de VS, een belangrijke markt voor het bedrijf, niet zal verlaten. Maar toch:

“Regelgevers in de VAE lopen voor op de VS. Ik zou zeggen dat de benadering van de VAE meer vooruitstrevend is geweest dan de VS.”

In maart nam de onzekerheid voor Coinbase toe toen het van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een Wells notice ontving.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaCoinbase