Coinbase voorspelt wilde cryptomarkt in Q3, rally in Q4 verwacht!

4880 totale weergaven
cryptomarkt

Coinbase analisten verwachten dat de cryptomarkt in het derde kwartaal van 2024 volatiel blijft.
David Duong, hoofd institutioneel onderzoek bij Coinbase, en David Han, analist bij de Amerikaanse crypto beurs, deelden hun voorspellingen in het wekelijkse marktrapport van het bedrijf. Zij voorzien meer volatiliteit voor cryptocurrencies in de komende maanden, met een mogelijke opleving in het vierde kwartaal.

Wanneer gaat de cryptomarkt herstellen?

JPMorgan analisten zijn het eens met de voorspelling van Coinbase. Zij denken dat de markt in augustus al zou kunnen herstellen.

Eerder dit jaar was de cryptomarkt positief, mede door de hype rondom een spot Bitcoin ETF. Bitcoin bereikte zelfs een nieuwe all-time high van meer dan $ 73.000. In het tweede kwartaal ging het echter slechter door verschillende problemen, zoals renteverhogingen, capitulatie van miners en grote verkopen door overheidsportefeuilles.

“Het derde kwartaal begon slecht door het massaal verkopen van Bitcoin door bronnen die niet gevoelig zijn voor de prijs, zoals de Duitse overheid (BKA), die hun in beslag genomen Bitcoin op 19 juni begon te verkopen,” aldus de analisten.

Een ander probleem is de onzekerheid rond Mt. Gox, die volgens de analisten meer schade kan veroorzaken dan het daadwerkelijke verkopen.

Positieve verwachtingen voor vierde kwartaal

Er is ook goed nieuws. De goedkeuring van spot ETH ETF’s door de SEC en recente aanvragen voor SOL ETF’s zijn belangrijke ontwikkelingen. Hoewel het onduidelijk is of de stromen van ETH ETF’s positief of negatief zullen zijn, denken Duong en Han dat de vooruitzichten niet negatief zijn.

“Dit kan zorgen voor onverwachte positieve prestaties en ETH meer steun geven, zelfs als de stromen tijd nodig hebben om op gang te komen. Over het algemeen denken we dat de komende twee maanden volatiel zullen zijn voordat de situatie in eind september verbetert,” voegden de twee analisten toe aan het rapport.

Vooruitkijkend naar het vierde kwartaal, kunnen mogelijke renteverlagingen en de Amerikaanse verkiezingen in november een grote impact hebben op de markt.

Lees meer over:
Coinbase

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...