Coinbase aangeklaagd door SEC, aandeel daalt 14% voorbeurs

De Amerikaanse Securities & Exchange Commission klaagt de Amerikaanse beurs Coinbase aan voor het federale gerechtshof in New York. De voornaamste aanklacht is dat de cryptobeurs effecten heeft verhandeld zonder licentie. Dat meldt de toezichthouder in een persbericht op haar site en ook op Twitter wordt er melding van gemaakt.

Het nieuws circuleert op diverse sociale media, en is nog niet bevestigd door de betrokken partijen. De volledige aanklacht is raad te plegen via dit document.

Volgens de Amerikaanse toezichthouder op de effectenmarkt zijn de volgende munten te classificeren als "effect".

Opvallend is dat Coinbase sinds april 2021 genoteerd is aan de Nasdaq. Uit het document zou blijken dat de SEC Coinbase sinds 2019 betiteld als "ongeregistreerde broker" van effecten. Voorbeurs is het aandeel COIN met ruim 14% gedaald.

Gisteren is de markt opgeschrikt door een aanklacht van SEC aan het adres van Binance, Binance US en CEO Changpeng Zhao. De markt reageerde in paniek op dit nieuws, waarna de koers onder de $26.000 raakte.

Later meer

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...