Kamer van Koophandel neemt het op voor Coinbase: ‘Deze chaos is opzettelijk, niet toevallig’

Een opvallende wending in Amerika. Coinbase krijgt steun uit onverwachte hoek.

Op 12 mei 2023 heeft de Amerikaanse Kamer van Koophandel (US Chamber of Commerce) haar steun betuigd aan Coinbase in haar juridische strijd tegen de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse financiële toezichthouder. Het invloedrijke orgaan bekritiseerde de aanpak van de SEC ten aanzien van de digitale activa-industrie.

De Kamer van Koophandel diende een ‘amicus brief’ in om Coinbase te ondersteunen. Coinbase daagde de SEC vorige maand voor de rechter. Coinbase wil dat een rechter de SEC dwingt om te reageren op haar ‘verzoek om regelgeving’ dat in juli vorig jaar werd ingediend. Dit verzoek vraagt de SEC om regels voor digitale activa voor te stellen en aan te nemen en om vragen over regulering te beantwoorden.

Coinbase kan nu rekenen op de steun van een van de grootste zakelijke organisaties ter wereld. De Amerikaanse Kamer van Koophandel vertegenwoordigt de belangen van meer dan 3 miljoen bedrijven en organisaties in het hele land, variërend van kleine bedrijven tot wereldwijde bedrijven.

Opzet

In de ‘amicus brief’ beschuldigde de Kamer van Koophandel de SEC ervan opzettelijk onzekerheid te zaaien om de industrie van digitale activa in de wacht te houden. “De SEC heeft opzettelijk de wateren vertroebeld door een uitgebreide bevoegdheid over digitale activa te claimen, terwijl ze een rommelige, handhavingsgebaseerde benadering hanteert,” schreef de Kamer. “Deze regelgevende chaos is opzettelijk, niet toevallig.”

Het is belangrijk om te benadrukken dat Coinbase niet vraagt dat een rechtbank de SEC dwingt nieuwe regels voor digitale activa aan te nemen. De beurs wil simpelweg een reactie. De Kamer van Koophandel beweert dat het uitblijven van een reactie van de SEC de regelgevende omgeving rond crypto heeft “gedestabiliseerd”.

De Kamer van Koophandel voerde ook aan dat de regelgevende aanpak van de SEC in strijd is met het recht van bedrijven op eerlijke kennisgeving, waarbij bedrijven voldoende kennis moeten (kunnen) hebben van wat ongepast gedrag is voordat er actie tegen hen wordt ondernomen. “De acties van de SEC zijn niet alleen schadelijk beleid; ze zijn onwettig,” schreef de Kamer van Koophandel.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...