Rio de Janeiro wordt eerste Braziliaanse stad die belastingbetalingen ontvangt in Bitcoin

Rio de Janeiro heeft een primeur te pakken. De Braziliaanse stad gaat in 2023 bitcoin accepteren voor belastingbetalingen.

Verschillende bedrijven worden ingehuurd om te zetten in de Braziliaanse real. Dat gaat waarschijnlijk om lokale brokers en/of beurzen. Volgens Bloomberg Línea is Rio daarmee de eerste stad in Brazilië die dit toestaat op deze manier.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast bitcoin gaat de stad ook andere tokens accepteren.

Rio en bitcoin

Rio de Janeiro beweegt al langer richting een gunstig bitcoin klimaat. Rio de Janeiro gaat 1% van haar gemeentekas omwisselen in bitcoin. Burgemeester Eduardo Paes lijkt bitcoin in te zetten als city marketing tool. Ook krijgen inwoners 10% belastingkorting als ze met bitcoin betalen.

Dat betekent overigens niet dat Brazilië als geheel een bitcoin walhalla gaat worden. De centrale bank is net als vele andere banken bezig met een central bank digital currency. De eerste tests moeten in de tweede helft van 2022 plaatsvinden.

Niet de enige

In Noord-Amerika zien we soortgelijke initiatieven. Amerikaanse staten en steden flirten regelmatig met bitcoin. Een voorbeeld daarvan is gouverneur Ron DeSantis. ‘Zijn’ Florida wil dat dat zijn Amerikaanse staat bitcoin gaat accepteren voor belastingen.

In Centraal-Amerika hebben we ook El Salvador. Het land is onder leiding van Nayib Bukele bezig om met bitcoin stappen vooruit te zetten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...