Colorado accepteert bitcoin voor belastingen

Colorado wordt de eerste Amerikaanse staat waar je belasting kunt betalen met bitcoin. Daarmee willigt gouverneur Jared Polis een belofte in die hij begin dit jaar deed.

Bitcoinbelastingen

Dat blijkt uit berichtgeving van Axios Denver. De gouverneur kondigde maandag tijdens de Denver Startup Week de implementatie van de nieuwe betaalmethode aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neer verluidt kunnen burgers cryptocurrency’s gebruiken om hun eigen inkomstenbelasting te betalen. Maar ook inkomstenbelasting voor bedrijven net als omzet- en zogenoemde withholding-belasting vallen hieronder. Alsof het nog niet genoeg is, kan men ook de accijnzen op brandstoffen en ontslagbelastingen met bitcoin betalen.

Het Department of Revenue van de deelstaatregering vermeldt nu “cryptocurrency” als een betalingsmethode. Daarmee krijgt bitcoin een plekje tussen de bekende betaal- en creditcards en onder andere ook contant geld.

De bitcoinbetalingen moeten wel worden gestuurd vanaf een PayPal-account. Dit zijn dus KYC’ed-bitcoin, gekocht op een gereguleerd platform.

Het Department of Revenue van Colorado schrijft:

“Alleen PayPal Personal-accounts kunnen betalen met cryptocurrency’s. De gebruiker moet de volledige waarde van zijn factuur in één cryptocurrency in zijn PayPal Cryptocurrencies Hub hebben.

Burgers die hun belasting betalen met bitcoin betalen $1 aan kosten, plus daarbovenop nog 1,83% aan extra vergoedingen.

Amerikaanse staten

Het plan van Colorado stond al langer in de koelkast. Eerder deelde de gouverneur al dat ze de cryptovaluta die binnenkomen direct worden omgezet naar Amerikaanse dollars. Deze conversie is van belang om aan de boekhoudnormen te kunnen voldoen.

Er zijn al wel meer staten waar er met bitcoinbelastingen is geflirt. Onder andere in Arizona, waar begin dit jaar een wetsvoorstel werd opgesteld om van bitcoin een wettig betaalmiddel te maken. In Florida is men ook bezig met een manier om bitcoin te accepteren voor belastingen, aan de hand gouverneur Ron DeSantis.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws