Florida gaat bitcoin accepteren voor belastingen van bedrijven

Gouverneur Ron DeSantis van Florida wil dat dat zijn Amerikaanse staat bitcoin gaat accepteren voor belastingen.

Bitcoin als betaalmiddel

DeSantis is een kanshebber voor de Republikeinse presidentiële nominatie in 2024, in het geval dat president Donald Trump niet meedoet. Hij is positief over cryptovaluta. Als het aan hem ligt kunnen bedrijven die in Florida actief zijn gewoon hun belastingen met bitcoin betalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We zullen bitcoin accepteren, we werken eraan om dat te voor elkaar te krijgen.”

Hij verduidelijkte wel dat het voornamelijk voor bedrijven geldt, en niet zo zeer voor individuen.

“Ik heb de agentschappen verteld om een manier te vinden waarop een bedrijf belasting kan betalen met cryptocurrency’s aan Florida. We zouden dat moeten accepteren.”

Miami en andere staten

Deze uitlatingen komen niet uit het niets vallen. In de staat Florida ligt namelijk de stad Miami. Burgemeester Francis Suarez staat bekend als pro-bitcoiner. Hij krijgt zelfs een deel van zijn salaris uitbetaald in bitcoin.

Maar er zijn meer staten in de VS die de in dezelfde richting bewegen. Wendy Rogers uit Arizona heeft een aantal wetvoorstellen opgesteld. In Portsmouth (New Hampshire) wil men ook al gemeentelijke belastingen gaan accepteren met cryptovaluta (via PayPal).

Om het nog maar niet te hebben over Wyoming en Texas, waar respectievelijk bitcoinbanken en miners grote stappen zetten.

Hetzelfde gebeurt in Colorado, waar men dit jaar ook belastingen hoopt te kunnen ontvangen met bitcoin. In 2018 mochten bedrijven in Ohio ook al vennootschapsbelasting betalen met bitcoin. Het programma eindigde echter een jaar later alweer, nadat slechts 10 bedrijven het hadden gebruikt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws