‘Colorado wil in 2022 nog belasting in bitcoin gaan accepteren’

Jared Schutz Polis, gouverneur van Colorado, wil dat men dit jaar nog belasting kan aftikken met cryptovaluta. De voorzitter van de regering in de Amerikaanse staat vertelde hier in een interview met CNBC meer over.

Belasting

Hij verklaarde dat Colorado halverwege het jaar belastingen in cryptocurrency zal accepteren. Ook kunnen inwoners andere kosten aan de staat betalen met bitcoin, zoals het betalen voor een rijbewijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We verwachten deze zomer vrij snel crypto te accepteren voor al onze staatsgerelateerde belastingen en doeleinden. We zijn van plan om dat daarna binnen een paar maanden uit te rollen over de hele breedte in de deelstaat, want voor dingen als een rijbewijs of een jachtvergunning kan dit net zo simpel zijn."

Wel zullen de cryptovaluta die binnen komen direct worden omgezet naar Amerikaanse dollars. Hiervoor denkt Polis aan een externe tussenpersoon. Ook omdat deze conversie van belang is om aan de boekhoudnormen te kunnen voldoen.

"Al onze uitgaven zijn in dollars, ons budget is goedgekeurd door wetgevers in dollars, dus als we het hebben over het accepteren van cryptovaluta, zouden ze voor onze doeleinden weer worden omgezet in dollars."

Jared Polish is al lange tijd voorstander van Bitcoin. In 2014 werd hij de eerste politicus in de VS die bitcoindonaties accepteerde voor zijn verkiezingscampagne.

De Verenigde Bitcoinstaten

Colorado is niet de eerste staat waar Bitcoin ineens op de politieke agenda komt. In 2018 mochten bedrijven in Ohio ook al vennootschapsbelasting betalen met bitcoin. Het programma eindigde echter een jaar later alweer, nadat slechts 10 bedrijven het hadden gebruikt.

Wyoming en Arizona willen ook soortgelijke wetgeving goedkeuren voor crypto-belasting. In laatstgenoemde staat wil senator Rodgers van Bitcoin zelfs een wettig betaalmiddel maken. Het wetsvoorstel is hiervoor al ingediend. In Texas flirten ook al een aantal gouverneurs met ditzelfde idee.

Wyoming staat ook op het punt een wetsvoorstel aan te nemen dat voorstelt om cryptocurrency''s te accepteren voor "sales and use taxes".

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!