Complexiteit vertraagt lancering Taiwanese CBDC

6742 totale weergaven

De centrale bank van Taiwan kondigde aan dat het geen vast tijdschema heeft voor de lancering van een CBDC (Central Bank Digital Currency), vanwege de complexiteit van het proces.

Taiwanese centrale bank stelt lancering CBDC uit

De Taiwanese centrale bank heeft laten weten dat er geen tijdschema is voor de lancering van een Central Bank Digital Currency (CBDC), vanwege de complexiteit van het proces.

De bank heeft gewerkt aan een pilot voor een door de overheid beheerde digitale valuta om mensen in staat te stellen digitale wallets te gebruiken voor betalingen zonder gebruik te maken van bankpassen of creditcards.

Openbare hoorzittingen gepland

De centrale bank is van plan om volgend jaar openbare hoorzittingen te houden om kennis over de digitale munt te verspreiden.

“Aangezien de lancering van de munt veel mensen zal raken, is het noodzakelijk om er op grote schaal over te communiceren,” aldus de bank in een verslag aan het parlement. Deze hoorzittingen zijn bedoeld om meer begrip te kweken en input van het publiek te verzamelen.

Lopend onderzoek en ontwikkeling

Ondanks het ontbreken van een specifieke lanceerdatum is de bank voortdurend bezig met het verbeteren van de verwerkingsefficiëntie en innovatieve toepassingen van het betalingssysteem door middel van doorlopend onderzoek en experimenten. De gouverneur van de centrale bank, Yang Chin-long, zal maandag de wetgevers toespreken.

Wereldwijde context

Volgens een onderzoek uit maart zijn 134 landen, die 98% van de wereldeconomie vertegenwoordigen, bezig met het onderzoeken van digitale versies van hun valuta.

Hoewel digitale munteenheden nieuwe functionaliteiten en een alternatief voor fysiek geld bieden, hebben ze in sommige landen ook protesten uitgelokt vanwege zorgen over overheidstoezicht.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....