Compound Finance website gehackt, gebruikers gewaarschuwd voor phishing-bedreiging

3935 totale weergaven

Crypto-onderzoeker ZachXBT heeft een waarschuwing uitgegeven om de Compound Finance website te vermijden omdat het bezoekers doorverwijst naar een phishingsite.

Compound Finance website hack

Op 11 juli postte crypto-onderzoeker ZachXBT op Telegram en waarschuwde de gemeenschap om weg te blijven van de website vanwege aanzienlijke beveiligingsrisico’s. Volgens ZachXBT wordt de site omgeleid naar een nieuw geregistreerde phishingsite.

Bevestiging en waarschuwing van Compound Finance

Michael Lewellen, een beveiligingsadviseur bij de Compound Finance DAO, bevestigde de inbreuk. Lewellen adviseerde gebruikers om interactie met de site te vermijden om mogelijk verlies van persoonlijke gegevens en fondsen te voorkomen. Ondanks dat de website gecompromitteerd is, verzekerde Lewellen gebruikers dat het Compound protocol en de smart contract fondsen veilig blijven.

Eerder beveiligingsincident

Dit is niet het eerste beveiligingsincident voor Compound Finance. In 2023 werd het officiële X account van het protocol gehackt en gebruikt om een phishing site te promoten. De aanvallers plaatsten een advertentie waarin gratis cryptomunten werden gepromoot en drongen er bij gebruikers op aan om op een link te klikken die de officiële site van het protocol imiteerde. Het account was vier uur lang in gevaar voordat het team van Compound Labs het herstelde en de spamberichten verwijderde.

Impact van phishingaanvallen

Phishing-aanvallen komen steeds vaker voor en kosten veel geld in de cryptoruimte. Alleen al in de eerste helft van 2024 veroorzaakten phishingaanvallen bijna 498 miljoen dollar aan verliezen. CertiK CEO en medeoprichter Ronghui Gu benadrukte de noodzaak van multifactor authenticatie en betere beveiligingspraktijken om de toenemende dreiging van phishingaanvallen te bestrijden.

Gebruikers wordt dringend verzocht de website van Compound Finance te mijden en voorzichtig te zijn met online platforms. Het Compound Finance team werkt eraan om het probleem op te lossen en de website weer veilig te maken. Gebruikers moeten op de hoogte blijven via de officiële kanalen voor updates over de situatie.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....